Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Machři roku 2011

Soukromá střední škola PRAKTIK z Horního Benešova se jako jediná škola z okresu zúčastnila soutěže „Machři roku” pořádané společností „Česká hlava”. Soutěže truhlářů se zúčastnila dvojice žáků 2. ročníku ...

Účast Soukromé střední školy PRAKTIK na na soutěži Machři roku 2011
Zdroj: Soukromá střední škola PRAKTIK s.r.o.

Opětovně jsme se jako jediní z okresu zúčastnili soutěže „Machři roku” pořádané společností „Česká hlava”, tentokrát v Olomouci. Každá škola zde mohla prezentovat své obory a dostala k dispozici stánek. My jsme zde vystavovali zejména drobné truhlářské výrobky, měli jsme nástěnku s fotografiemi, letáky a almanachy školy. Velký zájem byl o prohlídku fotoknih. Prezentaci školy ve stánku měl na starosti p. Jiří Uhlík společně s žáky 4. ročníku oboru Management ve stavebnictví, Evou Koňaříkovou a Karlem Kuchařem.

Soutěže truhlářů se zúčastnila dvojice žáků 2. ročníku - Jan Novák a Tibor Kyselý pod vedením učitele odborného výcviku p. Milana Kratochvíla. Jejich úkolem bylo vytvořit z dodaných latí tvar dle výkresu s použitím truhlářských spojů - čepů a rozporů či čepů a dlabů. Zpočátku se hochům celkem dařilo, pak trochu zazmatkovali, jeden dílec pokazili a úpravy zabraly tolik času, že výrobek vyrobit nestihli. Je nutno ale dodat, že všechny školy vyslaly třeťáky, pouze za naši školu soutěžili druháci. Dozorující učitel nesměl nijak napovídat.

Výchozí reklama

Přestože jsme se na soutěži neumístili, akce určitě svůj význam měla. Dali jsme o sobě vědět i v sousedním okrese. Hoši si okoukali samotnou soutěž, už ví, jak to tam chodí a co se asi po nich bude chtít. Na jejich výkon měla velký vliv tréma, protože v naší dílně podávají mnohem lepší výkony. Věřme, že během dalších dvou let, které jim do vyučení chybí, nás budou reprezentovat lépe na jiných soutěžích.

Společně se soutěží truhlářů probíhala i soutěž malířů, instalatérů a obkladačů. Zde jsme zatím naše žáky neměli, ale co není, může v budoucnu být.

Autor článku: Ing. Richard Havlík

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Kategorie článku

Články » Aktuality

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu