Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Stroje

Novinky - Šest premiér z produkce společnosti HOUFEK

Šest horkých novinek prezentovala na veletrhu WOOD-TEC společnost HOUFEK a.s. V expozicích nechyběly širokopásové brusky, stroje vysoké kvality s perfektním designem, obráběcí CNC centra, kombinované frézky, dlabačky, příslušenství těchto strojů apod.

Ilustrační foto

„Hlavní požadavky zákazníků jsou především na perfektní úpravu povrchu dřeva. Všichni výrobci nábytku totiž používají vysoký lesk ať jde o povrch dýhovaný či z masívu. Proto jsme vyvinuli tzv. příčné broušení, který uplatňujeme ve strojích řady MAXX, které umožňují předbroušení materiálu na vstupu do stroje, dále se materiál brousí příčně a konečná fáze je jemné broušení před nanášením laku, následuje samotné broušení povrchu do vysokého lesku. Tato broušení se mohou opakovat v několika cyklech,“ řekl Ing. Pavol Havaš, exportní manažer společnosti. Stroj MAXX je určen především pro průmyslové použití. Širokopásové brusky řady MAXX jsou stavebnicové konstrukce, která umožňuje sestavovat stroje podle požadavku zákazníků. Pro zajištění požadovaných pracovních úkonů lze je vybavit pracovními jednotkami a různými kombinacemi.

Výchozí reklama

Dále firma prezentuje řady obráběcích strojů pro malé a střední firmy - tzv. modrou řadu, šedou řadu pro průmyslové použití a novinky máme zastoupeny i v obráběcích CNC centrech. Ty vystavujeme na veletrhu WOOD-TEC poprvé. Jde o CNC centrum ORION, MERCURY plus, SCORPION a TITAN. Jedná se o vysoce produktivní obráběcí centra, vyznačující se univerzálností, spolehlivostí, přesností obrábění a vysokou tuhostí konstrukce.

První CNC stroj byl představen v září 2007 v Brně na veletrhu WOODTEC. Jednalo se o představitele řady MERCURY, která je prvotně určena pro CNC obrábění nábytkových dílů, okenních rámů, dveří, schodů, schodnic, součástí interiérů apod. do max. výšky obrobku 300mm. Tyto stroje mohou nabídnout obrábění ve třech nebo čtyřech osách v řadě různých modifikací „ušitých na míru“ konkrétnímu zákazníkovi. Vybírat lze rovněž ze široké řady příslušenství. Charakteristickým rysem je konzolová konstrukce příčníku (ramene).

Další CNC stroje jsou z řady ORION. Tato centra jsou rozměrově nejmenší a cenově nejdostupnější, určená především drobným živnostníkům začínajících s CNC obráběním. V základním provedení se jedná o tříosé obráběcí centrum s konzolovým nebo rastrovým stolem a ruční výměnou nástrojů. Stroj je určen pro výrobu nábytkových dílů, okenních rámů, dveří, schodů, schodnic, součástí interiérů apod. do výšky obrobku max. 150mm. Charakterizuje je rovněž konzolová konstrukce příčníku (ramene).

Řada SCORPION je v základním provedení tříosé obráběcí centrum s rastrovým stolem a automatickou výměnou nástrojů, určené především pro výrobu nábytkových dílů a formátování deskových materiálů do max. výšky 150mm (optimální využití plochy materiálu pomocí funkce Nesting). Charakteristickým rysem je portálová (mostová) konstrukce příčníku. Nejvyšší stupeň CNC strojů představují centra řady TITAN. Jedná se o moderní pětiosé stroje osazené dvouosou hlavou vlastní konstrukce. Stroj je určen pro obrábění tvarově složitých nábytkářských dílů, dřevěných nebo polystyrénových modelů pro slévárny kovů apod. Charakteristickým rysem je portálová (mostová) konstrukce příčníku, který je poháněn servomotory v režimu zvaném „spodní gantry“.

Pro malé a střední firmy jsou určeny spodní frézky, brusky na broušení hran s rádiusem.

Například frézky na dřevo společnosti Houfek jsou robustní profesionální frézovací stroje, které mají jedinečné vlastnosti. Díky preciznímu materiálovému zpracování jsou frézy na dřevo vysoce kvalitní a spolehlivé. Firma dodává srovnávací, kombinované a tloušťkovací frézky. Ty jsou používány k úběru vrstvy dřeva z jedné (horní) strany materiálu. „Spodní frézky jsou pak ideální stroje pro řemeslníky, kutily i truhláře. Jejich obsluha je snadná a velmi bezpečná. Pohon stroje je vybaven indikací nastavených otáček. Navíc lze spodní frézky vybavit naklápěním vřetene a bočním čepovací vozíkem,“ konstatoval Havaš.

Společnost HOUFEK a.s. založil v roce 1991 Ing. Jaroslav Houfek. Původně se jednalo o malou dílnu na výrobu jednoduchých dřevoobráběcích strojů. Dnes firma sídlí v městě Golčův Jeníkov, na samé hranici kraje Vysočina. V začátcích vyráběla firma především pásové brusky. Originalita, kvalita dílenského zpracování a technická jedinečnost dřevoobráběcích strojů vyvolávala zvyšující se poptávku po strojích firmy Houfek na českém trhu a postupně i v zahraničí.

Zdroj: www.wood-tec.cz
Truhlářský portál je oficiálním mediálním partnerem veletrhu WOOD-TEC.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu