Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Stroje

Felder Group CZ: CNC obráběcí centrum H10 nové generace

Společnost Felder Group nabízí nábytkářům nové CNC obráběcí centrum H10 ve výrobním programu řady Format 4. CNC obráběcí centrum H10 je kompletně vybavené nejmodernějšími technologiemi.

Felder Group CZ: CNC obráběcí centrum H10
Zdroj: Felder Group

Netradičně řeší například problematiku frézování a následnou manipulaci pro další obrábění. Stroj umožňuje opracování celé desky plošného materiálu včetně rozfrézování na dílce a následné vyvrtání konstrukčních spojů, podpěrek na police atd. U tohoto typu výroby se používají spoje, které se obrábí pouze do plochy materiálu. Tento stroj se od ostatních strojů tohoto typu vyznačuje speciálním systémem funkčnosti vakuového upínání dílců, které je energeticky méně náročné na provoz. Stroj je dodáván ve čtyřech rozměrech a třech typech zakládání výrobků. Je možné mít samotný stroj, stroj s manipulátorem SCHMALZ, stroj s manipulátorem SCHMALZ a s posuvným odebíracím pásem už opracovaného materiálu. Poslední varianta pracuje s automatickým zakládacím systémem v jedné nebo ve více řadách, takže slouží také jako sklad materiálu. 

Výchozí reklama

Nové CNC obráběcí centrum FORMAT-4  H10 je vlastně CNS dělící centrum a CNC obráběcí centrum v jednom! Společnost Felder Group nemusela dlouho hledat cílovou skupinu pro nově vyvinutý typ H10, neboť poptávka na trhu po vysoce výkonném obráběcím centru, využívaném k řezání, vyvrtávání a frézování, se stále zvyšuje. Výzkum mezinárodního trhu vysokou poptávku potvrdil – v době maximalizace produktivity, obzvláště v řemeslné výrobě, je nová a výkonná, ale především inovovaná CNC technologie velmi vyhledávaná. Nové Format-4 H10 obráběcí centrum má všestranné využití a proto skvěle poslouží potřebám moderní firmy.

 

Pojetí výroby šetřící prostor

Aby bylo vyhověno všem potřebám zákazníků, prodává se Format-4 H10 v pěti různých velikostech s následujícími obráběcími rozměry:

- "H10 13.25" (1300 mm osa Y, 2500 mm osa X)

- "H10 16.32" (1600 mm osa Y, 3200 mm osa X)

- "H10 22.32" (2200 mm osa Y, 3200 mm osa X)

- "H10 22.37" (2200 mm osa Y, 3700 mm osa X)

- "H10 22.43" (2200 mm osa Y, 4300 mm osa X).

Za pozornost jistě stojí skutečnost, že příslušné rozměry CNC dělícího centra H10  jsou pouhými 50 % rozměrů velkoplošné pily srovnatelného výkonu.

 

Ušetřete čas a materiál s CNC řezáním

Vysoká rychlost řezání a technologie pracovního úkonu „bez obsluhy“ přináší podstatné šetření času při řezání. Díky technologii Nesting jsou jednotlivé položky, které mají být bez ohledu na jejich velikost a tvar vyrobeny z neopracovaného materiálu, umístěny těsně vedle sebe pro minimalizaci času řezání a pro získání minimálního množství materiálového odpadu.

 

Vysoká výkonnost prostřednictvím CNC řezání a CNC obrábění v jednom kroku

Stroj nabízí ještě další výhodu, týkající se času, přesnosti a ceny: otvory pro smontování polic, zásuvek a pantů jsou provedeny před řezáním. Všechny obráběné kusy jsou před dalším zpracováním dokončeny na olepovačce.

 

Extrémní výkonnost díky zařízení pro automatickému zakládání a označení obráběného kusu

Pro maximální výkonnost může být H10 vybaveno automatizovanými systémy pro zakládání deskových materiálů a zařízeními pro vyklízení obrobených kusů, zahrnující přepravní pás s etiketovacím stanovištěm. Etiketovací stanoviště se skládá z obrazovky a tiskárny etiket (štítků), díky němu je možné označit etiketou každý obráběný kus k jeho přesné identifikaci v následujících procesech zpracování bez rizika omylu.

 

CNC frézování

Horizontální frézování může být provedeno na obráběném výrobku s výškou až 60 mm. Tato schopnost rozšiřuje uplatnění nového H10 z CNC dělícího centra na plnohodnotné CNC obráběcí centrum pro výrobu korpusu a vnitřních dveří. Polohování vakuových podstavců je provedeno během několika sekund díky rohovému laseru s maximální přesností. Čtyři rychlospojky s vakuovým připojením jsou rovněž použitelné pro šablonové frézování.

 

Variace vrtací hlavy, hlavního vřetena a zásobníků nástrojů

Nové obráběcí centrum využívá ověřené a testované vrtací hlavy ze série Format-4 H20, které jsou dále vylepšené pro typ H10. Tento nepostradatelný díl se vyznačuje 12 vertikálními vrtáky, 4 horizontálními vrtáky a drážkovými pilami v osách X a Y. Hlavní vřeteno s frekvenčním měničem je k dostání se vzduchovým nebo kapalinovým chlazením. Až 36 pozic na nástroje na celkem čtyřech lineárních zásobnících zajišťuje, že je vždy připraveno k použití dostatečné množství nástrojů pro splnění všech požadavků.

 

Usměrňovač třísek a pátá osa

Regulovaný usměrňovač třísek pro optimální průchod hoblin do odsávání může být použit alternativně s různými agregáty. pro typ H10 je ke koupi i pátá osa (Format-4 agregát "5-motion"). Nová vylepšená verze (agregát "5-motion-plus") je nabízena s automatickou výměnou nástrojů. Usměrňovač třísek může být samozřejmě použit v kombinaci s oběma agregáty.

 

Osvědčený a testovaný software Nesting Format-4 "FlashNest" je rychlejší a výkonnější než kdy dříve

Myšlenka Format-4 „vše od jednoho dodavatele“ je uplatněna v praxi při rozvoji účinných řešení. Pro zákazníky je výhoda evidentní: stroj i software je od jednoho spolehlivého dodavatele – Format-4.

 

3D simulační program

3D simulační program je využíván pro grafické znázornění obráběného kusu a stroje se všemi jeho nástroji a komponenty. Díky 3D simulačnímu zařízení může být program optimalizován pro časovou úsporu ještě před samotným začátkem výroby, takže možné kolize mohou být snadno vizualizovány. Toto je důvodem, proč si Format-4 získává důvěru uživatelů: chyby při programování mohou být spolehlivě eliminovány při využití 3D simulačního programu.

 

Technické parametry:

  • Rozměr obráběného kusu, osa X: 2500/3200/3700/4300 mm
  • Rozměr obráběného kusu, osa Y: 1300/1600/2200 mm
  • Rozměr obráběného kusu, osa Z: 105/65 mm
  • Rychlost, osy X a Y:  100 m/min
  • Rychlost, osa Z: 30 m/min
  • Vrtací hlava s 12 vertikálními vřeteny, 4 horizontálními vřeteny, 2 drážkovými pilami v ose X a Y.
  • Hlavní vřeteno, vzduchové nebo kapalinové chlazení, 10/12 kW, HSK-F63, 24.000 rpm
  • Příprava osy C
  • Až 36 míst pro nástroje.
  • Systém automatického změření délky nástrojů
  • Zakládací zařízení k dispozici se zvedacím pracovním stolem a vakuovým manipulátorem.
  • Vyklízecí lišta s odsávacím zařízením pro vyklízení.
  • Odebírací pás pro vykládání obráběných kusů s tiskárnou štítků.
  • Odsávací kanál mezi strojem a zařízením pro vykládání obráběných kusů

 

 Více informací naleznete na stránkách www.felder.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu