Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy » Kuchyně

Nebuďte jako „spadlí z višně“ ... … pořiďte si ŠVESTKU!

Všimli jste si někdy, jak výjimečným designem oplývá tato dřevina? Pokud ne, je nejvyšší čas si nějakou „švestku“ domů pořídit. Zatímco se teď na jaře budete těšit pohledem na smetanové květy rozkvétajícího stromu za okny, může vaše ruka spočinout na kuchyňské lince či jiném kusu nábytku právě v tomto dřevodekoru… a pozor! vše sladěno jedním dekorem!

Kuchyňská dvířka Trachea, folie dřevodekor švestka a světlá trnka
Zdroj: DENDRIT Consulting, s.r.o.

vařte se švestkou

Jestliže nově zařizujete nebo rekonstruujete interiér kuchyně, určitě zbystřete! Správnou volbou pro vás může být právě kuchyňská linka v dekoru švestky. „Dřevo je stálicí na nábytkářském nebi, jeho design doslova nikdy nevyjde z módy. Navíc působí útulným dojmem – a ten do prostoru kuchyně určitě patří,“ říká pan Jiří Slovák, jednatel společnosti Trachea, největšího výrobce foliovaných nábytkových dvířek na českém trhu. Dřevodekor ve variantě švestka má výrazné letokruhy, které jsou kombinovány se světlými plochami. „Pokud foliovaným nábytkovým dvířkům v úpravě švestka vyberete atraktivní tvar frézování – například dvojitě lomený okraj, budete z výsledku zcela jistě spokojení. Jako oživení linky s dvířky „ve štvestce“ doporučuji dřevodekor světlou trnku, který má světlejší zabarvení a celou kuchyň provzdušní,“ říká pan Jiří Slovák.

Výchozí reklama

otevírejte si švestkou

A když už se pro švestku rozhodnete, neopomeňte ani takový intreérový detail, jakými jsou dveře. I ty mohou nést design této výjimečné dřeviny. Skvěle to půjde s dveřním křídlem v dýze polenská švestka. „Dýha je jedinečným čistě přírodním materálem, který je vděčný nejen pro svůj neopakovatelný design, ale i nepopiratelnou kvalitu dýhy i samotného zpracování. Kdo chce pro sebe originál na dveřích, volí dýhu,“ uvádí Mgr. Ota Meissner, vedoucí marketingu SAPELI, a.s. Obléknout do dýhy polenská švestka můžete například dveře LOTOS. Krásu této povrchové úpravy skvěle doplňují jemné podélné kovové proužky. V kombinaci s plochým kováním pak dosáhnete skvělého efektu.

umýt si ruce nad švestkou

Ano, klidně si nad ní umyjte ruce a třeba i obličej! Pohodlně vám to umožní koupelnový nábytek z modelové řady DREJA PLUS v povrchové úpravě švestka. Atraktivní vzhled dekoru této české dřeviny skvěle koresponduje s jemně navrženým prosklením v provedení mléčné sklo. Boční strany nábytku DREJA PLUS jsou pak kombinací zmíněného dřevodekoru a folie v bílém lesku. Skříňky díky tomuto provedení působí odlehčeným dojmem - skvělou práci tedy odvedou i v malometrážních koupelnách, kde právě bílá lesklá folie dokáže prostor opticky zvětšit. „Model je nakonec doslova korunován kvalitním keramickým umyvadlem Dreja Plus a galerkou s halogenovým osvětlením a vlastním vypínačem, včetně el. zásuvky,“ informuje Ing. Zdeněk Blažek, manager marketingu společnosti Dřevojas, která je tradičním českým výrobcem koupelnového nábytku.


TIP: oživte svou švestku

… a to čersvými novinkami v interiérovém designu. Nechte spolu souznít nábytková dvířka Trachea nebo další plošné materiály v „ovocném dřevodekoru“ a digitální potisk Overface, který jakoukoliv hladkou plochu ozvláštní libovolným motivem, dekorem, grafikou nebo fotografií, a to i z vašeho vlastního archivu. Skvělým řešením však může být i prověřená a vždy stoprocentně efektní kombinace dřeva a skla. Ať už kuchyňský obklad za linkou nebo celoskleněné dveře či stěna, vždy dosáhnete poutavého výsledku.  Stačí otevřít svůj interiér Grafosklu – designovému sklu s volitelným vnitřním digitálním potiskem nebo textilním motivem. Kromě toho může být mezi tato skla zatavená také dýha, plátky zlata a jiných kovů nebo třeba přírodniny – herbářované listy.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (4 celkem)

  • Nikola Mastná: klasika Úterý 05. Červen 2012 00:05
  • Cecilia Arnechtova: ideál Neděle 01. Červenec 2012 14:38
  • bára bolovicova: decentně sladěno Neděle 22. Červenec 2012 17:39
  • Tereza Panirova: vlastní motiv ano Neděle 29. Červenec 2012 22:37
Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu