Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Materiály

TRACHEA, s.r.o.: Overface … Absolutní novinka v nábytkářském průmyslu!

Rozhodně zajímavou možností, jak netradičně uchopit design nábytku, přesněji nábytkových dvířek a dalších ploch, je Overface – digitální potisk. Nabízí skutečně zajímavý způsob jak zaujmout a vymanit se z tradičního pojetí designu nábytkových prvků.

Doba, kdy měla každá druhá domácnost stejnou kuchyňskou linku, je ta tam. V současné době je kladen důraz na zajímavá řešení na míru – nábytek a doplňky jsou vybírány tak, aby v co největší míře reprezentovaly životní styl, ale i povahové rysy jejich majitelů. S Overface je podmínka individuálního přístupu hračkou… a to jak v kuchyni, ložnici, tak i obývacím pokoji, koupelně

CO JE OVERFACE

Tato jedinečná technologie umožňuje potisknout jakákoliv nábytková dvířka a jiné plošné materiály vybranou grafikou. To znamená vlastnoručně navrženým nebo profesionálním motivem, ale i fotografií s jakoukoliv tématikou. Přičemž vybraný potisk může pokrývat celou plochu například kuchyňských dvířek či tvořit drobné designové doladění v podobě jemně zvoleného obrázku. 
„Co se týká větších ploch – dekoračních panelů a podobně, je výrobce, společnost Trachea, největší český producent nábytkových dvířek a autor technologie Overface, schopen potisknout i povrchy o velikosti až 2 x 3 metry a v případě potřeby si dokážeme poradit i s většími plochami, a to přesným napojováním motivů na jednotlivých dílech dávající dohromady jeden celek,“ informuje pan Jiří Slovák, jednatel společnosti Trachea.

Výchozí reklama

TECHNOLOGIE DIGITÁLNÍHO POTISKU

Digitální potisk je výjimečný nejen z hlediska designu, ale také pro své technické zpracování. Vyspělé výrobní postupy a techniky tisku zaručují stálost barev. Na odolnosti povrchu dvířek s Overface vůči běžnému mechanickému poškození se podepisuje také konečná povrchová úprava, a to nanášení finálního laku a jeho vytvrzení UV zářením. Pokud tato dvířka s grafikou budou umístěna v prostoru kuchyně, ocení všichni zájemci také to, že dvířka byla testována a jsou schopna bez problému ustát teplotu až 80 °C. Není se proto třeba obávat ohrožení v podobě tepla od domácích spotřebičů či páry z varné konvice, které mohla na nekvalitních nebo technologicky nevyspělých površích napáchat velké škody.

CO SE SKRÝVÁ POD OVERFACE?

Jak už bylo řečeno, digitální tisk nesou na svém povrchu nábytková dvířka Trachea. Jejich základem je speciální jemná středně zhuštěná dřevovláknitá deska, tzv. MDF deska – ta je následně rozformátována na požadovaný rozměr dvířek. Poté jsou jednotlivé kusy desek, dle přání zákazníka, opatřeny vybraným tvarem frézování. A co tloušťka dřevovláknitých desek?

Obecně se dá říci, že desky mají různé tloušťky podle toho, na co jsou používány. Ty o vyšší tloušťce se využívají na doplňkový materiál – stolové desky, rampy či věncové lišty. Jejich o něco tenčí kolegyně, v tloušťce 18 a 21 mm, jsou pak vhodné právě pro výrobu nábytkových dvířek či dekoračních panelů,“ dodává pan Jiří Slovák, jednatel společnosti Trachea, s.r.o.

Další fází je opatření dvířek povrchovou úpravou, tedy přesněji vakuové zalisování desky dvířek a vybraného foliovaného povrchu – PVC a PET fólií (např. dřevo dekor, barva nebo lesklý povrch) s dobrou odolností vůči oděru nebo jiným poškozením, kterými jsou polotovary dvířek potaženy. Konečným krokem je pak opatření povrchu Overface, vybraným digitálním potiskem.

JAK POSTUPOVAT PŘI REALIZACI DIGITÁLNÍHO POTISKU?

Prvním krokem, který následuje bezprostředně po výběru typu nábytkových dvířek, jejichž povrch ponese potisk Overface, bude volba vhodného motivu, fotografie. Zde je třeba dbát na kvalitu grafiky a její umístění na sestavě nebo jiné ploše. Tento náhled lokace motivu je třeba odeslat na grafické oddělení společnosti Trachea (objednavky@trachea.cz), kde zaslaný náhled překreslí a připraví finální podobu návrhu. Po jeho odsouhlasení zadavatelem může být výroba realizována.

 

PARAMETRY GRAFIKY PRO DIGITÁLNÍ POTISK


FORMÁT - motivy a fotografie je možné dodat ve formátu  JPG, TIF, PDF, AI, EPS

ROZLIŠENÍ - každý obrázek je tvořen tzv. obrazovými body o určité hustotě (DPI). Čím větší je jejich počet, tím je grafika kvalitnější. Optimální rozlišení obrázku je přibližně 100 DPI při velikosti 1:1. Jak DPI zjistit? Klikněte na vybranou grafiku pravým tlačítkem myši a zvolte možnost vlastnosti – zde informaci naleznete.

 

 

Více informací a objednávkový formulář je připraven na www.trachea.cz .

 

Katalogy nábytkových dvířek Trachea a digitálního potisku Overafce naleznete zde: http://www.trachea.cz/cz/katalogy

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (10 celkem)

  • Michaela Kudrnova: pěkný design Neděle 19. Únor 2012 23:17
  • Pavla Stoklasová: Re pěkný design: Pondělí 27. Únor 2012 15:14
  • Lenka Nováková: vlastní motiv Pátek 09. Březen 2012 11:23
  • Dana Makovicova: Re: Lenka Pátek 16. Březen 2012 11:04
  • Simona Žatečková: potisk Pátek 30. Březen 2012 10:40
  • Lenka Nováková: Re Dana Makovicova Pátek 06. Duben 2012 19:09
  • Vlastimilka Proskova: digi potisk Neděle 22. Duben 2012 12:17
  • Lenka Nováková: hotovo Středa 02. Květen 2012 11:35
  • Vlastimilka Proskova: potisk Neděle 06. Květen 2012 22:13
  • Lenka Nováková: Re Vlastimilka Pátek 11. Květen 2012 10:47
Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu