Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Stroje

Absolutně přesná, flexibilní a kontrolovatelná ponorná pila FESTOOL TS 55 R

Společnost FESTOOL pro vás vyrobila novou ponornou pilu TS 55 R, která je věrná principu dokonalosti. Je to nejlepší ponorná pila, kterou kdy ve společnosti vyrobili.

Nová ponorná pila TS 55 R má příkon 1 200 W, hmotnost 4,5 kg a dosáhne hloubky řezu do 55 mm s pilovým kotou-čem o průměru 160 mm
Zdroj: archiv FESTOOL

Důležitým a vynikajícím rysem pily je mimořádně plochý kryt, který je díky sacímu hrdlu umístěnému uvnitř rovný po celé délce. Štíhlá konstrukce tak umožňuje řezání blízko okraje s mini­mální vzdáleností od stěny 12 mm. Nová pila TS 55 R, volitelně vybavená průzo­rem nebo chráničem proti otřepům, tak zaručuje ještě větší kontrolu a perfektní výsledky. Průzor využijete například při výřezech do kuchyňských desek, kde je nutné řezy začít zanořením přesně na rysce.

Pila obsahuje nový vodící klín, který vystupuje již před pilovým kotoučem, zajišťuje tak bezpečnost a navíc přesné nasazení do již existující spáry řezu, tzn. že můžete pokračovat v práci tam, kde jste skončili. A to zcela bez problémů!

V neposled­ní řadě je na pile díky aretač­ním bodům možné na­stavit úhly v rozmezí od 0° až 45° a díky možnosti rozšířeného nastavení od -1° do 47° je nyní také možné i podřezávání. Dvojitý ukazatel pro nastavení hloubky řezu vám s výše popsaným zaručí ještě větší přesnost a jednoduché ovládání.

Výchozí reklama

Pila má díky svým vlastnostem široké využití. Hodí se pro řezání spár u podlah, stropů nebo i dveří od rozměru 12 mm. Využít ji můžete pro rychlé řezání drážek o šířce od 14 do 46 mm – s drážkova­cím dorazem, pro řezání různých mate­riálů jako například sádrokartonových a stavebních desek, plastů (plexiskla), nebo neželezných kovů (hliníku).

Kdo chce dosáhnout kvalitních pracov­ních výsledků tím, že má naprosto čisté řezy bez otřepů, použije pilu společně s vodicí lištou. TS 55 R, upevněná vo­dicími čelistmi nastavitelnými bez po-užití nástroje, na ní běží absolutně bez vůle.

Další informace o tomto originálním přístroji vám již dnes podá váš speciali­zovaný prodejce, nebo je naleznete na stránkách www.festool.cz/ts55.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky


Komentáře (2 celkem)

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu