Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy » Obýváky, dětské pokoje

Který je třetí nejdůležitější kus nábytku? My to víme!

Kdy byla vyrobena první skříň? To netušíme… Co ale víme naopak jistě – že vznikla jako třetí nejdůležitější kus nábytku hned po posteli a židli. Od té doby už ovšem neplní pouze funkci úložného prostoru, stále více je také nositelem právě designu a stylu v interiéru…

Šatní skříň s dvířky Trachea, dřevodekor palisandr a folie ve vysokém černém lesku
Zdroj: Trachea

Šatní skříně jsou doslova plátnem pro interiérový design. Rozměrné čelní plochy nabízejí jedinečnou možnost vyniknutí zvoleného materiálu a stylu. Ať už si vyberete vestavěnou nebo skříň s posuvnými dveřmi, zároveň s ní kupujete i kousek umění pro svůj interiér ložnice, šatny či dalšího prostoru…

Výchozí reklama

Šatní skříně jsou doslova plátnem pro interiérový design. Rozměrné čelní plochy nabízejí jedinečnou možnost vyniknutí zvoleného materiálu a stylu. Ať už si vyberete vestavěnou nebo skříň s posuvnými dveřmi, zároveň s ní kupujete i kousek umění pro svůj interiér ložnice, šatny či dalšího prostoru…

Divoké dřevodekory

Pokud dokáže velká nábytková plocha zvýraznit a znásobit výjimečnost zvolené povrchové úpravy, pak je rozhodně řeč o dřevodekorech! „Dekory nesoucí krásu nejrůznějších dřevin na velkých plochách rozhodně zazáří. Není proto třeba bát se i výrazných modelů – dřevodekorů např. palisander nebo ořech baltimor. Poutavá struktura dřeva v kombinaci s folií ve vysokém lesku dokáže vytvořit elegantní a originální čelní povrch šatní skříně,“ uvádí pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení společnosti Trachea, největšío výrobce nábytkových a dekorativních panelů na českém trhu. Spojení dekorů dřeva s leklými plochami může působit jako střed tradičních a moderních stylů. Opak je ovšem pravdou –navzájem se doplňují a působí dojmem čistéto designu.

TIP: Uvažujete o tzv. vnitřní šatně? Se SAPELI nyní také žádný problém. Stačí dveře vestavěné skříně posunout do vzdálenosti zhruba metr od vlastního skříňového korpusu, čímž vznikne prostor pro převlékání, který může být navíc pro větší komfort osvětlený LED žárovkami.
 

Skříň s uměleckým plátnem

I kdybyste chtěli mít v ložnici na čelní ploše šatní skříně Mona Lisu, je to možné! „Jakoukoliv  fotografii, motiv nebo dekor může nést hladká čelní plocha nejen zmíněné šatní skříně. Digitální grafika Overface z dílny společnosti Trachea dokáže vybraný obrázek aplikovat do povrchu nábytkové plochy a dokonale tak ozvláštnit jakýkoliv prostor,“ vysvětluje pan Martin Dusík.

Slaďte interiér podle skříně

Pokud máte rádi krásu přírodního dýhovaného materiálu, rozhodně se pro šatní skříň v tomto provedení. Nabídka dýh zahruje dřeviny tradiční i exotické, které příjemně oživí interiér. Jednou z novinek  Sapeli pro letošní rok - je praktická vestavěná skříň, která je tvořena korpusem z laminodesek, zabudovaných do příslušné niky. „Počítá se ale i s tím, že část korpusu skříně nemusí být skryta. V takovém případě bude povrchová úprava této části skříně kvůli estetickému dojmu stejná jako na skříňových a interiérových dveřích,“ prozrazuje k vestavěným skříním Ing. David Vítek, vedoucí marketingu Sapeli, největšího výrobce interiérových dveří na českém trhu. Povrchovou dýhovanou úpravu vestavěné skříně lze naprosto dokonale sladit také s dveřmi, zárubněmi nebo obkladovými panely také z produkce Sapeli.

TIP: čím oddělit šatnu od ostatních prostor?
Pokud řešíte otázku oddělení šatny od prostoru ložnice či jiné místnosti, nesahejte po tradičním řešení – zděné příčce s klasickými dveřmi. Zkuste novinku na českém trhu Grafosklo, designové sklo s vntřním motivem – digitálním tiskem nebo textilií. Grafokslo lze využít ve formě celoskleněné stěny nebo otočných či posuvných dveří do stavebního pouzdra nebo po zdi. Vntřní motiv si můžete navíc zvolit podle svého vkusu!
 
Materiály byly připraveny ve spolupráci se společností Trachea (www.trachea.cz, www.overface.cz ), J.A.P. (www.schody-jap.cz, www.sklo-jap.cz ) a Sapeli (www.sapeli.cz).
Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (1 celkem)

  • Václav Jánský: Skříň Středa 16. Leden 2019 06:18
Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu