Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » SUSO - soutěžní přehlídka řemesel

SUSO: První postupové kolo soutěže mladých řemeslníků zná vítěze, bodovala Praha

Kdo z budoucích zedníků a truhlářů nejlépe vyrobí dětskou židličku, vyzdí příčku, zhotoví překlad či postaví komínový skelet? Takové úkoly čekaly nejlepší studenty učilišť a odborných škol z Prahy, středních Čech a dalších regionů. Se zadanými úkoly si dokázali nejlépe poradit truhláři z pražské SŠ technické na Zeleném pruhu.

Jan Pavlů a Filip Sidorják získali první místo v soutěži truhlář

Kdo z budoucích zedníků a truhlářů nejlépe vyrobí dětskou židličku, vyzdí příčku, zhotoví překlad či postaví komínový skelet? Takové úkoly čekaly nejlepší studenty učilišť a odborných škol z Prahy, středních Čech a dalších regionů na prvním letošním postupovém kole soutěže SUSO. Akce proběhla v polovině února 2013 v rámci výstavy Stavitel v Lysé nad Labem. Z více než 40 mladých učňů si nejlépe dokázali poradit se soutěžním zadáním, stresem z časového limitu a za dohledu přísné poroty zedníci ze SOŠ stavební a zahradnické z Prahy a truhláři z pražské SŠ technické na Zeleném pruhu.

Navrátit lesk klasickým rukodělným profesím v očích veřejnosti a získat pro řemesla více mladých se již 15. rokem snaží nekomerční projekt SUSO. První kolo soutěže v tomto roce proběhlo 15. – 16. února v rámci výstavy Stavitel v Lysé nad Labem a svou zručnost zde předvedlo více než 40 učňů. „Každoročně nás těší velký zájem škol o účast v našem projektu. Potvrzuje to, že soutěž plní svůj smysl a motivuje mladou generaci k zájmu o řemeslné obory ve stavebnictví,“ shrnuje David Surmaj, manažer SUSO.

Výchozí reklama

V kategorii truhlář se nejlépe dařilo Filipovi Sidorjákovi a Janu Pavlů ze SŠ technické Zelený pruh v Praze, za nimi skončil tým Jaroslav Král a Michael Svoboda ze Střední školy strojní, stavební a dopravní v Liberci. Na třetím místě se umístili zástupci SOŠ a SOU Beroun, studenti Lukáš Turek a Jakub Bílek

Vítězové a první poražení postupují do finále, které proběhne v září 2013 na stavebním veletrhu FOR ARCH. Ani ostatní soutěžící však nemusí přijít zkrátka, jako své budoucí zaměstnance si je již na soutěži mohou vyhlédnout významní výrobci stavebních materiálů, nářadí, kteří Soutěžní přehlídku stavebních řemesel SUSO podporují jako partneři. Mezi nimi najdeme např. společnosti Wienerberger cihlářský průmysl a.s., XELLA CZ s.r.o., Schiedel, a.s., KB – BLOK systém, s.r.o., LB Cemix, s.r.o., Mafell, STANLEY WORKS, DeWalt a DZP Praha, spol. s r.o.

Obor truhlář

1. Filip Sidorják, Jan Pavlů - SŠ technická, Zelený pruh 1294/50
2. Jaroslav Král, Michael Svoboda - SŠ strojní, stavební a dopravní, Liberec
3. Lukáš Turek, Jakub Bílek - SOŠ a SOU Beroun – Hlinky

 

Příští kolo soutěže SUSO se uskuteční ve dnech 22. – 23. března 2013 v Hradci Králové v rámci veletrhu STAVBA A ZAHRADA 2013.

O Soutěžní přehlídce stavebních řemesel SUSO

SUSO je nekomerční projekt, který již sedmnáctým rokem nabízí žákům stavebních oborů porovnat si své odborné znalosti a praktické dovednosti. Soutěž pořádá již od roku 1996 veletržní společnost ABF, a. s., která dlouhodobě organizuje veletrhy a akce zaměřené na obor stavebnictví. Za 16 let trvání projektu se ho zúčastnilo více než 4 000 žáků z českých, slovenských, německých, maďarských a polských škol. Každoročně se přihlásí průměrně 230 soutěžících ze 72 škol. Letos v rámci SUSO poprvé proběhne postupové kolo i na Slovensku.

Projekt SUSO podporuje řada společností, např. Wienerberger cihlářský průmysl a.s., XELLA CZ s.r.o., Schiedel, a.s., KB – BLOK systém, s.r.o., LB Cemix, s.r.o. a další. 

Více informací: www.suso.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu