Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » SUSO - soutěžní přehlídka řemesel

Soutěž SUSO představí na finále v Praze svoji znělku

Na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech proběhne při veletrhu FOR ARCH ve dnech 18. až 20. září 2012 mezinárodní finále 16. ročníku Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO. V oborech truhlář, zedník, kameník a kamenosochař zde bude soutěžit celkem 43 řemeslníků z 22 škol. Při příležitosti finálového klání představí společnost ABF znělku soutěže, kterou pro ni složil hudební skladatel Petr Wajsar. A k vidění toho bude mnohem více.

SUSO - truhlář při práci v soutěži

„Mottem soutěže pro letošní rok je heslo „Řemeslníci jsou zkrátka na roztrhání“. Že tomu tak opravdu je, dokládají četné příklady z praxe, se kterou se setkává snad každý. Projekt SUSO na tuto problematiku upozorňuje a snaží se řemesla zviditelnit před potenciálními zájemci o jejich a studium i před širokou veřejností. Na finále představíme nové heslo pro 17. ročník – „Wanted“,“ uvádí David Surmaj ze společnosti ABF, organizátora soutěže. V soutěžním klání, jehož se bude účastnit také jedna škola z Polska, se utká 10 družstev truhlářů, 10 týmů zedníků a 3 kameníci a kamenosochaři.

Program Excelence pro ty nejlepší

Čerstvou novinkou pro soutěžní projekt SUSO je jeho zařazení do programu Excelence, který je realizovaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Vítězové klání tak budou do tohoto programu automaticky zařazeni, což s sebou přinese nárok na finanční ohodnocení své práce.

Výchozí reklama

Není hvězda jako hvězda

Součástí finálového kola bude kromě vyhlášení ceny „HVĚZDA FINÁLE 16. ROČNÍKU“, kdy budou oceněny školy s nejlepšími družstvy, i exhibice studentských prací zahradních úprav ve formátu 3D v režii Ing. Veroniky Petrové z VOŠ a SŠ zemědělské školy Benešov. Studentky, jež své práce vystaví, bude možné vidět 20. září „naživo“ přímo při realizaci projektů.

Dětský domov převezme finálové výrobky

Na produkční přípravě plochy pro finále 16. ročníku se podíleli čtyři mladíci z Dětského domova a Školní jídelny v Praze 9 v Dolních Počernicích. Dva mladí chlapci z tohoto ústavu budou mít navíc možnost si vyzkoušet truhlářské řemeslo na vlastní kůži. A stejně jako v postupových kolech soutěže poputují i nyní finálové výrobky do domova, za který je převezme jeho ředitel Martin Lněnička.

Pórobetonová zeď netradičně

Mimo soutěž se zde představí studenti oboru design interiéru, grafický design a fotografie z SSOŠ umění a managementu v Praze, kteří pod vedením sochaře a designéra Mgr. Jiřího Ježe vytvoří pórobetonovou zeď, jež by fungovala jako dekorativní obklad.

Hostesku si můžete zvolit

Perličkou finálového klání je možnost si k moderátorovi zvolit hostesku. Na výběr je ze tří možností a volba probíhá formou hlasování v anketě „Hosteska 16. ročníku“ na internetových stránkách www.suso.cz/cz/hosteska2012.asp.

Soutěž o vrtačku

Zpestřením finále bude také jedna „nestudentská“ soutěž. Na rozdíl od minulých kol, kdy mohli ve šroubování se společností DeWalt soutěžit také návštěvníci výstavy, budou mít tuto příležitost pouze učitelé. Výhrou jim bude vrtačka DC756F2.

Jako nový mediální partner projektu SUSO se na veletrhu FOR ARCH uvede stavební portál TZB-info.

Od 16:00 hod. ve čtvrtek 20. 9. 2012 proběhne vyhlášení výsledků celorepublikového finále, jež odprezentuje patron soutěže, moderátor a herec Jan Antonín Duchoslav.

Více informací naleznete na www.suso.cz.

 

Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO

SUSO je  projekt, který umožňuje žákům stavebních oborů porovnat svoje schopnosti a zkušenosti. Spolu s tím dává prostor i ostatním zájemcům prohlédnout si řemeslo „naživo“. Organizátorem akce, která již 16 let probíhá v rámci doprovodných programů stavebních výstav a veletrhů, je společnost ABF, a.s. Finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO se koná vždy v Praze při mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH. 

Kontakt pro média: Jana Kratochvílová, Omnimedia, s.r.o.
T.: +42 221 419 220 | j.kratochvilova@omnimedia.cz

Generální partner: Wienerberger cihlářský průmysl a.s.
Hlavní partneři: XELLA CZ s.r.o., Schiedel, a.s., KB – BLOK systém, s.r.o., LB Cemix, s.r.o.,
Partneři: STANLEY WORKS, DeWalt, DZP Praha, spol. s r.o.
Hlavní mediální partner: časopis Stavebnictví
Hlavní mediální partner oboru truhlář: Dřevařský magazín

Mediální partner oboru truhlář: Truhlářský portál

Mediální partneři: Český rozhlas, Build Info, Stavitel, Scio – www.maturuj.cz, Konstrukce, Učitelský zpravodaj, eStav.cz, TZB-info.cz
Záštita: MŠMT, MPO, HK ČR, AK ČR, SPS
Odborná garance: Státní úřad inspekce práce

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu