Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy

Truhlář vymyslel nástěnné dřevěné kočičí výběhy vhodné i do malých bytů

Německý truhlář Stefan Hofmann přišel se zajímavým nástěnným řešením výběhů pro kočky v malých bytech. Vymyslel pro ně "nástenná hřiště"...

Zdroj: novinky.cz

Truhlář uplatnil své řemeslo při tvorbě tohoto interiérového hřiště pro své kočky, které se doma určitě nenudí. Motivací k navržení tohoto systému byla hyperaktivní kočka, které nestačilo klasické škrabadlo ani další dostupné hračky na trhu. Truhlář měl zničené záclony, potahy i polštáře.

 Kočičí dráha na první pohled připomíná špatně zavěšené poličky

Výchozí reklama

Hofmann se nakonec rozhodl pro důmyslný policový systém. Ten vytvořil z překližky, lan a proutí. Kočky tak mohou po bytě procházet na závěsných dřevěných můstcích, a když jsou unavené, mohou odpočívat v proutěných košících.

Na dřevěných můstcích vyztužených lanky mohou kočky i spokojeně odpočívat

Kočičí obyvatelé obývacího pokoje jsou podle majitele někdy hodně hlasití. Autor se proto snažil hlučnost minimalizovat a volil materiály absorbující hluk. Kočkám také vytvořil řadu odpočívadel a vsadil i na plyš a provazy.

Celý modulární systém pro kočky vznikl z přírodních materiálů. Hofmann využil i horolezecké prvky.

Hlavním místem určeným k odpočinku koček jsou proutěné košíky

Stěny pokojů s podobnou opičí dráhou pro kočky se vyplatí ošetřit kvalitní omyvatelnou barvou, která snese občasné otření stěn vodou v okolí spojovacích můstků. Ty je třeba občas očišťovat.

Ve výběhu nechybí ani špulky na hraní nebo škrabadla

Majitelé tohoto nástěnného řešení se musí smířit s faktem, že jejich byt pak bude připomínat safari nebo zoo. Vyplatí se proto zbytek interiéru zařídit v přírodním stylu.

Zdroj: Novinky.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu