Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Boříme mýtus: Podlahové topení je vhodné i pod dřevěnou masivní podlahu

Masivní podlahy Feel Wood vnímáme všemi svými smysly. Oko vidí, jak vévodí interiéru a dodává mu šťávu, kterou ze sebe nevymačká ani ten nejmodernější hi-tech materiál. Nos cítí, že jsme si domů donesli kus nefalšované přírody, dřevo s vlastním příběhem, který je vepsán v každém letokruhu a suku. Uši slyší, jak lehká, měkká a tichounká může být chůze po pravé masivní podlaze. Nejdůležitější je pro nás ale hmat. Každým kousíčkem těla, kterým se podlahy dotkneme, můžeme cítit jemnou strukturu prken. Vyzujte se a jen tak se projděte. Zážitek.

Dřevo + podlahové topení = váš nejvyšší komfort

Dřevěnou podlahu máme spojenou především s jejím příjemným povrchem. Nic nás nezebe, netlačí, neškrábe. Podlaha je celoročně příjemně teplá, ale ještě více milujeme chůzi naboso po vyhřáté masivní podlaze. Dřevo je totiž samo o sobě vynikající tepelný izolant. To ale neznamená, že tvoří tlumič mezi podlahovým topením a vytápěným prostorem. Pokud je podlaha perfektně odizolovaná zespodu, teplo se nikam neztrácí.

Pravdou je, že dřevěné podlaze o něco déle trvá, než se ohřeje. Ale je schopná také teplo déle akumulovat, a tím pádem vám ho i déle předávat. Podlaha je pak ještě dlouho po vypnutí topení příjemně zahřátá.

Dřevěné masivní podlahy - vytápěné

Je samozřejmé, že úspěšná kombinace podlahového topení a masivní podlahy je vždy závislá na výběru vhodného typu podlahy a její naprosto precizně provedené pokládce. „Jsou dřeviny, které se na podlahové topení vyloženě nehodí – mezi ně patří například buk. Naopak 15mm dubové podlahy a modřínové podlahy mohu v kombinaci s podlahovým topením jenom doporučit“, říká Ing. Lukáš Kopp, odborník na masivní podlahy Feel Wood.

Výchozí reklama

Jak udržet svou podlahu v kondici i s podlahovým topením

Dřevo je tzv. hygroskopický materiál. To znamená, že je schopné přijímat a odevzdávat vlhkost ze svého okolí. Stručněji řečeno, podlaha se k vám bude chovat tak, jak se chováte vy k ní. Hlídejte si hlavně relativní vlhkost v interiéru, která by se měla pohybovat mezi 50 – 65 %. Při nadměrné vlhkosti dřevo bobtná, při suchém vzduchu se naopak smršťuje. Do místností s vyšší vlhkostí tedy není dřevěná podlaha příliš vhodná.

Nevzdávejte se dřevěné podlahy ani v koupelně

Klasickou volbou podlahové krytiny v koupelně bývá dlažba, a to většinou z čistě praktických důvodů. Neustupujte svému přání a prosaďte si dřevo. Tepelně upravený jasan (thermojasan) zvládne i tak náročné podmínky, kterým ho koupelny a sauny vystavují. Navíc vás oslní jeho exkluzivní čokoládová barva, která působí až exoticky. Také thermojasan je vhodný pro pokládku na podlahové topení.

Dřevěná masivní podlaha

Dřevěná masivní podlaha vám už sama o sobě připraví skutečně komfortní podmínky bydlení. Ale teprve ve spojení s podlahovým topením nabývá svojí skutečné síly a s přehledem vítězí nad jakýmkoliv jiným typem podlahy.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu