Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy » Dveře

Dveře MASTER v designu „by J.Ranný“

Hrátky s povrchovými materiály umožňují designové dveře MASTER od svého počátku. Aktuálně získávají nové pojetí díky novinkové kolekci „by J.Ranný“, jejíž přípravy se ujal Ing. arch. Jan Ranný, a nové modely dveří skryly hliníkové příčky a ukázaly netradiční členění dveří na jednotlivé vertikální segmenty.

Dveře MASTER, Design by J.Ranný
Zdroj: J.A.P.

Dveře MASTER jsou zástupcem dveří s vnitřní hliníkovou konstrukcí, kterou tvoří nejen obvodový hliníkový rám, ale i vnitřní zpevňující příčky, které dveřím umožňují nejen kombinaci povrchových materiálů, ale i maxi rozměry – do výšky až 3,7 m a šířky přes jeden metr.
„Právě pro svou rozmanitost šíře možností jsou dveře MASTER často využívány architekty v jejich individuálních návrzích interiérů. Odtud vzešel nápad, oslovit jednoho z nich, který by vytvořil originální modelovou kolekci pro koncového zákazníka,“ říká úvodem pan Petr Paksi, výkonný ředitel společnosti J.A.P., která tyto dveře vyvinula a v Česku vyrábí.

Výchozí reklama

A jak tuto nabídku zpětně hodnotí autor návrhů, Ing. arch. Jan Ranný? „Kreativní a hodně výtvarná práce… lákalo mě vyzkoušet si různé možnosti designu dveří MASTER, které jsou opravdu nekonečné. A samozřejmě musím dodat, že vytvořit autorský design pro českého výrobce, který se snaží držet vysoký standard v designu dveřních systémů, následně vidět výrobně vznikat dveře od prototypu po finální výrobky, je také zkušenost, která se nenabízí každý den.“

http://www.truhlarskyportal.cz/attachments/5562/thumbnail?width=800

Jedním z typických znaků pro část novinkových modelů dveří MASTER je fakt, že z povrchu dveří zmizely hliníkové příčky, které umožňují propojení více dílů, a napojované sklo tak musí být velice precizně zahraněno, aby dílčí pásy na sebe přesně doléhaly a vytvořily esteticky přijatelný vzhled povrchu dveří. Hodně jsem se věnoval principu postupného ubývání jednoho materiálu a současně přibývání materiálu jiného od jedné strany dveří směrem ke druhé. U mnoha modelů tak dochází k  prolínání jednoho s druhým, a to jak horizontálně, tak vertikálně,“ vysvětluje Ing. arch. Ranný.

http://www.truhlarskyportal.cz/attachments/5561/thumbnail?width=800

Většina modelů kolekce „by J. Ranný“ je geometricky jednoduchá a zaměřena především na kombinaci vhodných materiálů, přičemž byl u nich kladen důraz také na praktičnost údržby. Autor se snažil, aby každý z modelů měl jasný výtvarný záměr, jejich design byl čistý a dal vyniknout kráse i kontrastům použitých materiálů. U většiny modelů jsem kombinoval maximálně dva materiály, právě kvůli čistotě designu. I když přiznávám, že některé modely jsou designově trochu „divočejší“, protože pro ně jsem se inspiroval například pavučinou nebo zářezy motorové pily,“ dodává Ing. arch. Ranný.

Společnost "J.A.P." spol. s r. o.

Přerovská společnost J.A.P. působí na českém trhu již od roku 1991. Její filozofií je dodávat na trh stavební kovové prvky vysoké kvality s nápaditým designem, za přijatelnou cenu. Svým zákazníkům nabízí celoskleněné produkty, včetně designového Grafoskla, stavební pouzdra pro zasouvací dveře, ucelenou nabídku posuvných systémů po stěně, stahovací schody, včetně jejich protipožární a zateplené úpravy, interiérová a exteriérová točitá, segmentová a bočnicová schodiště, nerezové zábradlí. Svoji obchodní politiku směřuje jak na tuzemský, tak zahraniční trh. Bližší informace na www.japcz.cz nebo www.sklo-jap.cz.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Štítky

Dveře


Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu