Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Design/Trendy » Kuchyně

Trachea: S patinací získáváme originál!

Tak jako na světě nenajdeme dvě osoby se shodným otiskem prstu, nenajdeme ani dvě identicky stejná patinovaná dvířka. Ruční výroba nám totiž zajišťuje naprosté originály!

Patina Provence
Zdroj: Trachea

Příjemně šedavý nádech dřeva, který vzniká dlouhodobým působením intenzivního sluníčka a deště… i takto může vzniknout oblíbený opotřebovaný či postaršený povrch na nábytku evokující pohodové středomořské klima. Ale proč čekat tak dlouho? K dispozici totiž máme patinaci!

„Zpracování nábytkových dvířek pomocí metody patinace nám umožňuje otevřít dveře do minulosti a dosáhnout realisticky opotřebovaného vzhledu dvířek. Díky využití moderních materiálů dokážeme jejich podobu přenést klidně i o několik desítek let zpátky,“ uvádí pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, a.s., největšího českého výrobce nábytkových dvířek.

Výchozí reklama

A co stojí za vznikem realistické imitace opotřebení?

Zlaté české ručičky! „Patinace vzniká nanesením speciálně namíchané barvy na foliovaný povrch – v případě varianty patinace Provence se jedná o dekor folie modřín latté a další barevné provedení je možné v odstínech zelené, fialové, cappuccino, hnědé a šedé. Barva je poté ručně stírána, přičemž částečně zůstává ve struktuře folie. Právě precizní ruční práce dovede přesně a přirozeně napodobit stárnutí přírodních materiálů a dělá z každého dvířka jedinečný kus,“ vysvětluje pan Dusík a dodává: „Dvířka jsou díky foliovanému povrchu chráněna před pronikáním vlhkosti a zanášením špíny, protože nejchoulostivější místo dvířek – přední hrana – je folií zcela obepnuto a jediný spoj tak vzniká na jejich zadní straně.“

Detail rohu foliovaných nábytkových dvířek v úpravě patina Provence
Detail rohu foliovaných nábytkových dvířek v úpravě patina Provence

Kouzlo postrašeného patinovaného povrchu je skutečně v jeho originálnosti, a to ať už vzniká přirozeně nebo na bázi moderních výrob, které neuberou na kráse, ale přidají na odolnosti.

TRACHEA, a.s.
Společnost TRACHEA je největším českým výrobcem komponentů - dvířek pro nábytkářský průmysl, který se na trhu pohybuje již od roku 1996. Významná část její činnosti se soustředí na produkci nábytkových dvířek pro celý interiér včetně komerčních prostorů, více méně zaměřenou na dvířka kuchyňská. Za dobu své existence se společnost vypracovala do špičky výrobců v tomto oboru, nezastupitelný podíl na tom má vysoce moderní výrobní technologie, obsáhlost produktových řad a patnáctileté zkušenosti v tomto oboru.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu