Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Dobrá práce

Dobrá práce: V Holešově studenti vystavují dokonalé řemeslo: Ze dřeva vyrobili i jízdní kolo

Krásné stoly a lavice, ale i třeba glóbus nebo jízdní kolo. To vyrobili studentů Střední školy nábytkářské a obchodní z Bystřice pod Hostýnem. Jejich práce jsou k vidění v prosklených arkádách holešovického zámku.

Dřevěné funkční kolo
Zdroj: www.holesov.info

Po betlémech, které měly velký ohlas, si nyní při zdravotní procházce mohou zájemci prohlédnout pozoruhodné práce studentů Střední školy nábytkářské a obchodní z Bystřice pod Hostýnem. „K vidění jsou desítky děl, která mladí zhotovili u příležitosti praktických zkoušek a výukových programů. Nechybí ani díla, která získala mimořádná ocenění,“ uvedl zástupce ředitelky školy Jaroslav Pijáček (63). Otevřeno je denně od 10 do 19 hodin a vstup je zdarma.

Funkční kolo

Tohle jízdní kolo ve skutečné velikosti vyrobil v roce 2017 coby maturitní práci Jiří Kašík. Inspirací mu byla jeho záliba. „Zhotovil jsem ho z jasanového dřeva. Dá se s ním jezdit i po městě. Cílem mé práce bylo ukázat, že dřevo se nemusí používat jen na výrobu nábytku,“ uvedl autor. Za dílo dostal zvláštní ocenění na mezinárodní výstavě MOBITEX v Brně.

Oceněný glóbus

Glóbus z roku 2020. Autorem je student 4. ročníku oboru uměleckořemeslné zpracování dřeva Václav Dolák. Jde o kombinaci lipového dřeva, kovu a skla. Snahou byl netradiční výrobek, který se v interiéru stane významným solitérem. Získal ocenění Národního centra nábytkového designu.

Dřevěný glóbus

Výchozí reklama

Pocta skupině Queen

Muzikantský pokoj vytvořili čtyři maturanti. Je věnovaný skupině Queen. Součástí je lavice v podobě piana od Martina Daňka. Boky zdobí zpěvák Freddie Mercury. K vidění je i konfereční stolek Václava Bednáře s intarzovanými členy skupiny, dále skříň a židle.

Dřevěná lavice v podobě piána

Kabinet pro velmistra

Repliky historického nábytku z 19. století z javorového dřeva – kabinet arcivévody Evžena, posledního habsburského velmistra Řádu německých rytířů podle muzea v Bruntálu. Zasloužil se o radikální obnovu hradu Bouzov.

 

 

Zdroj a další informace na:
---> www.ssno.cz/skolni-rok-2020-2021/53-vystava-design-dreva

---> www.holesov.info/sdileny-clanek/holesov/2280-pripravujeme-vystavu-designoveho-nabytku-k-videni-bude-v-arkadach-zamku

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu