Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Mladá řezbářka láká seniory do pardubické Sféry. V učebně dřeva předává základy truhlařiny.

Vystudovaná umělecká řezbářka a truhlářka Aneta Součková se cítí v dílně jako doma. Její práce ve vzdělávacím centru Sféra v Pardubicích je pro ni prací snů. Vyrábět jednoduché dřevěné věci učí nejen děti, ale i seniory.

Řezbářka Aneta Součková
Zdroj: Český rozhlas

Pokud jste v seniorském věku a dřevo vám voní, přijďte se inspirovat. Dílny jsou pro vás otevřené každou středu o půl třetí odpoledne. Dílna je vybavena pilami všeho druhu i dalšími potřebnými nástroji.

„Naše centrum v Automatických mlýnech je nové a lidé si k nám hledají cestu. A když si ji najdou, tak jsou většinou nadšení. Teď u nás byly seniorky, které chtěly renovovat truhličky po svých předcích. Tak jsme se do toho pustili,“ popisuje jedno z mnoha přání účastníků kurzů řezbářka Aneta.

Vyrobte si krmítko

Krmítko

Co chceš ptáčku do zobáčku? To je název programu, který se chystá ve Sféře už na tuto neděli 21. ledna dopoledne. „Akce se koná v učebně přírodopisu, ve dřevodílně a dále na vědě na kouli, kterou máme pro vás speciálně nachystanou. Dozvíte se zajímavosti o jednotlivých druzích ptáků, o tom, co se jim má dávat do krmítek. V dřevodílně vyrobíme ptačí krmítka. Není to složité. Zveme celou rodinu, od deseti do půl dvanácté,“ láká do Sféry Aneta Součková.

Jak začít s truhlařinou a které nástroje jsou k tomu potřeba? Poslechněte si v záznamu pořadu.

Odkaz


Zdroj: pardubice.rozhlas.cz
Autor:Jitka Slezáková

Výchozí reklama
Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu