Výchozí reklama
Výchozí reklama
Nalezeno: 26 záznamů, Zobrazeno: 1 - 15

Začínal u výroby dveří, dnes ve svém truhlářství dělá snad všechny druhy nábytku

title_truhlar_martin_sedivy.jpg

Jako kluk se toužil stát automechanikem. Jenže zasáhla rodina a dnes již šestatřicetiletý Martin Šedivý z Perninku na Karlovarsku se musel vydat jiným směrem. Jeho strýc byl truhlář, proto se nezačal věnovat autům, ale práci se dřevem. Začal studovat obor truhlář – výroba nábytku. Když se ale vyučil, byl bez práce. Nikdo ho bez zkušeností nechtěl. Utekly další roky a dnes má Martin Šedivý vlastní truhlářskou firmu.

Mladá řezbářka láká seniory do pardubické Sféry. V učebně dřeva předává základy truhlařiny.

Aneta_Souckova_truhlarka_rezbarka.jpg

Vystudovaná umělecká řezbářka a truhlářka Aneta Součková se cítí v dílně jako doma. Její práce ve vzdělávacím centru Sféra v Pardubicích je pro ni prací snů. Vyrábět jednoduché dřevěné věci učí nejen děti, ale i seniory.

Školy: Truhláři z Přímky sází stromy

IMG_20211124_104217.jpg

Oprav školu, zasaď strom... Ano, opravdu je to staré známé přísloví trošku upravené. SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. se pyšní novou fasádou, kterou znásobí krásně upravené okolí.

Dobrá práce: Gotika jako životní styl. Bylo mi asi 8 let, když jsem podlehl a už mě to nepustilo, říká truhlář Ladislav Sluka

truhlar_ladislav_sluka.jpg

Jako malý kluk chtěl být kastelán na některém z českých hradů. Pak se ale zamiloval do práce se dřevem a nakonec je z něj truhlář. A ne jen tak ledajaký, vyrábí totiž masivní a krásné repliky historického nábytku i kusy gotikou inspirované.

Dobrá práce: Pohled do dílny českodubského řezbáře Jindřicha Součka

Jindrich_Soucek-rezbar-2.jpg

Jak dlouho už pan Souček se dřevem pracuje? Proč se truhlařině nevěnoval pracovně? Jakou roli v jeho životě sehrála dřevěná loutka? Proč přestal vyřezávat a jak se dostal k soustruhu na dřevo? A které dřevo je nejlepší na soustružení dřevěných kořenek? Poslechněte si rozhovor.

Školy: Příměstský tábor Přímka 2021 - učni v rolích mistrů

03-Tabor-skola.jpeg

Hmyzí hotel nebo krmítko pro ptáčky? Příměstský tábor v SOU a SOŠ SČMSD Znojmo, s.r.o. je odstartován. 7. – 9. červenec 2021 byl ve znamení práce se dřevem, v hlavní roli vystupovali odborníci oboru Truhlář. V srpnu se účastníci mohou těšit na práci s kovem, taktovku převezmou automechanici. Cílovou skupinou jsou vždy žáci 1. stupně základních škol.

Školy: Truhláři z Přímky nezaháleli

1622309372617.jpg

Ani truhláři na Přímce se v tomto školním roce nevyhnuli distanční výuce, poprali se s ní však na výbornou! Žádné promarnění času se nekonalo, naopak!

Školy: Přidej se k truhlářům na Přímce!

01_mladi_truhlari.jpg

Máš rád dřevo a jeho vůni? Jsi kreativní, pečlivý a nebojíš se práce rukama? Pak si nemůžeš vybrat lepší obor než obor Truhlář na SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo!

Představujeme: Dřevo, na rozdíl od člověka, pracuje pořád. Humorné heslo z Maršovic

TR_Styl_Trodlerovi.jpg

V Maršovicích u Nového Města na Moravě vyrábí v rodinné firmě TR styl nábytek na míru, dárkové i atypické předměty ze dřeva.

Představujeme: Lesy Praha: Naše truhlárna vyrábí certifikované výrobky

Lesy_hl_m_prahy.jpg

Naše truhlárna získala v říjnu letošního roku dva nové certifikáty na své výrobky. Dřevařský ústav (Výzkumný a vývojový ústav dřevařský, Praha, s. p.) nám vydal Osvědčení o shodě výroby pro konstrukční dřevo obdélníkového průřezu a Certifikát výrobku pro konstrukční prvky z masivního dřeva pro nebytové účely.

Pozvánka: Novou výstavu nazvanou DÍL(n)A STAVEBNÍHO TRUHLÁŘSTVÍ můžete navštívit v Plasích

01-vystava-dilna-stavebniho-truhlarstvi.jpg

Do práce truhlářů vás zasvětí dřevem vonící výstava nazvaná Díl(n)a stavebního truhlářství, kterou v letošním roce otevřelo Centrum stavitelského dědictví Národního technického muzea v Plasích na severním Plzeňsku. Děti i dospělí uvidí nejen hotové výrobky, ale i nářadí a nástroje, dozvědí se celý postup výroby dveří, jak fungují jednotlivé truhlářské spoje a k čemu se používají. Během prohlídky si mhou zájemci prohlédnout i historickou truhlářskou dílnu.

Čalounickému řemeslu se v Lišově učí truhláři i projektová manažerka

calounici.jpeg

Budoucí čalouníci se v Lišově učí řemeslu na nejmodernějších strojích. Škola do nich investovala přes tři miliony korun. Vyrobit matrace nebo opravit staré křeslo se naučí truhláři a další zájemci.

Gotický nábytek vyrábí truhlář z Jablonecka. Vystavoval už i na Pražském hradě

Ladislav_Sluka_truhlar.png

Gotika není jen středověký umělecký sloh, ale i životní styl. Alespoň pro truhláře Ladislava Sluku, který vyrábí nábytek podle původních středověkých postupů.

Knihy - Truhlářství : tradice z pohledu dneška

Truhlarstvi-tradice-z-pohledu-dneska.jpg

Kvalitně a systematicky členěná publikace seznamuje čtenáře s konstrukční dokumentací základních truhlářských postupů a výrobků. Částečně jde také o dokumentaci moderních a funkčních výrobků ze dřeva a jiných přírodních materiálů. Publikace tak může sloužit také jako podkladová literatura k návrhu nových typů nábytku a stavebně truhlářských výrobků nebo při jejich obnově či restaurování.

Přestavujeme: Lubomírští mají truhlářskou dílnu v centru Prahy již 25 let. Otec se synem se stále skvěle doplňují ...

lubomirsti-truhlari-praha.jpeg

Truhlářství otce a syna Lubomírských je v centru Prahy už čtvrtstoletí. Jako jedna z posledních řemeslných dílen středu metropole. Těžištěm zakázek truhlárny jsou umělecké artefakty a historický nábytek, sošky či komody. Nejvíce objednávek přichází od veřejných institucí, správců zámků či kostelů.

Nalezeno: 26 záznamů, Zobrazeno: 1 - 15

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu