Výchozí reklama
Výchozí reklama
Nalezeno: 9 záznamů, Zobrazeno: 1 - 9

Mladá řezbářka láká seniory do pardubické Sféry. V učebně dřeva předává základy truhlařiny.

Aneta_Souckova_truhlarka_rezbarka.jpg

Vystudovaná umělecká řezbářka a truhlářka Aneta Součková se cítí v dílně jako doma. Její práce ve vzdělávacím centru Sféra v Pardubicích je pro ni prací snů. Vyrábět jednoduché dřevěné věci učí nejen děti, ale i seniory.

Nebolí tě ruka? Tak nebrousíš pořádně. O práci se dřevem, vůlí i vlastními limity s vedoucím řezbářské dílny na Hané

rezbarske_kurzy_pro_zacatecniky.jpg

Parkur, angličtina, hudebka nebo skaut – to jsou aktivity, kterým se věnuje spousta dětí. Ale co takhle řezbářství pro začátečníky? Neobvyklý kurz se nabízí v Náměšti na Hané. Děti se na něm učí mnohem víc než „jenom” vyřezat třeba kočičku. Vytrvat, překonávat bolest, ale třeba taky přiložit do kamen.

Řezbář Jaroslav Frencl dělal madonu pro Strakonice a udělal už téměř tisíc betlémů

Rezbar_Jaroslav_Frencl.jpg

Na palci levé ruky má dodnes jizvu. Je to památka na první pokusy šestiletého kluka s pilkou. „Řezal jsem něco ve sklepě tak divoce, že jsem si nařízl prst,“ vzpomíná 59letý Jaroslav Frencl z Volyně na Strakonicku, který patří mezi současné nejvýznamnější jihočeské řezbáře. Nedávno dokončil sochu Strakonické madony.

Dobrá práce: Truhlář a řezbář Oldřich Čech z Dřínova

01-kralicky-rezbar.jpg

Oldřich Čech z Dřínova vyrostl v regionu řezbářství zaslíbeném. Řemeslo řezbáře se naučil před mnoha lety od pana Schwarcera a jako pokračovatele této tradice vidí ve své dceři ...

Hoblinky máme někdy i v posteli, směje se šikovný řezbář z Ústecka

01-Řezbář_-_Luboš_Novotný.jpg

Neštědice - Sošky, postavičky pro betlém, obrázky na zeď nebo třeba ozdobné rámy. Za čtyřicet let už Luboš Novotný z Neštědic na Ústecku vyřezal kde co. Ze dřeva vytvaroval i sám sebe.

Dřevěné legendy na hradě Svojanov prozatím neožily

Pavel_Balcar_-rezbari-svojanov-pohybliva-dilna.jpg

Řezbáři si dali sraz na hradě, aby vytvořili pohyblivý obraz. Mělo se jednat o jednu z legend, která je se středověkým sídlem spjata.

Zajímavosti: Beskydští řezbáři vystavují na frýdeckém zámku

beskydsti-rezbari-jpg.jpg

Výstavní prostory Muzea Beskyd ve Frýdku-Místku zaplnilo plastikami 47 řezbářů z Česka, Slovenska a Polska. Nejmladšímu je šest let. Frýdecký zámek patří až do 10. listopadu osmému ročníku Beskydského trienále řezbářů.

POZVÁNKA: Na řezbářském sympoziu se představí francouzské rozmanitosti

pozvanka-rezbarske-sympozium.jpg

Ve dnech 4. – 7. září 2013 se bude konat na zahradě Památníku Karla Hynka Máchy v Doksech XXVIII. ročník řezbářsko‐sochařského sympozia. Setkají se zde řezbáři z různých míst Čech. Před očima návštěvníků mistři řezbáři oživí dřevo stromů a vykouzlí ze dřeva jedinečná umělecká díla.

ZAJÍMAVOSTI: Řezbářka z Vítonic už vyřezala stovku dřevěných soch a sošek

Řezbářka_Lenka_Brzobohatá_z_Vítonic.jpg

Tlustého hrocha, bojovného krokodýla, dobráckého vinaře, rybáře s bohatým úlovkem, ale i madonu či egyptskou královnu ze dřeva vyřezává Lenka Brzobohatá z Vítonic.

Nalezeno: 9 záznamů, Zobrazeno: 1 - 9

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu