Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Wood-Tec: Ing. Karel Torn: Zájem o letošní WOOD-TEC předčil naše očekávání

Již 12. ročník dřevařského veletrhu WOOD-TEC 2011, který se uskuteční 18. – 21. října v areálu brněnského výstaviště, je pro každého zpracovatele dřeva nejen v České republice, ale i v okolních zemích tradiční událostí. WOOD-TEC nabídne i v letošním roce „pod jednou střechou“ vše co se týká zpracování dřeva.

WoodTec

Již 12. ročník dřevařského veletrhu WOOD-TEC 2011, který se uskuteční 18. – 21. října v areálu brněnského výstaviště, je pro každého zpracovatele dřeva nejen v České republice, ale i v okolních zemích tradiční událostí. WOOD-TEC nabídne i v letošním roce „pod jednou střechou“ vše co se týká zpracování dřeva. Budou prezentovány nejen stávající technologie a produkty, ale samozřejmě i novinky a nové trendy v nabídce strojů, nástrojů, zařízení a materiálů pro dřevozpracující průmysl. Jak bude letošní veletrh vypadat a jak probíhají přípravy nám sdělil Ing. Karel Torn, ředitel veletrhu WOOD-TEC.

Kdy vlastně začínají přípravy takového veletrhu jako je WOOD-TEC?
WOOD-TEC je veletrh s dvouletou periodicitou, ale příprava dalšího ročníku začíná v podstatě bezprostředně po ukončení veletrhu. Zpracovávají se totiž statistická data a informace z veletrhu, dále průzkumy, které byly uskutečňovány mezi vystavovateli a návštěvníky v průběhu jeho konání. Všechny tyto informace nám pak ukážou a naznačí směr, kterým by se měl ubírat příští ročník a startují tak přípravy na další koncepci a rozvoj následujícího veletrhu.

Jak se tedy oproti minulému ročníku bude vyvíjet a ubírat ten letošní veletrh?
Samozřejmě novinek a změn je více například ve formě zasílání přihlášek na veletrh, registrace návštěvníků a řada jiných změn, ale tyto jsou spíše produkčního charakteru. Takovou nejlákavější změnou oproti minulému ročníku je zvýšený důraz na aktivity týkající se hobby. To znamená nejen odborníci, kteří jsou tradičními návštěvníky veletrhu, ale i milovníci dřeva a domácí kutilové, najdou na WOOD-TECu své produkty. Jedná se především o nástroje, materiály a potřeby pro tyto aktivity. Právě skutečnost, že lidé mají o tento sektor zájem, nám vyplynula z průzkumů mezi návštěvníky na minulém veletrhu,, tak se budeme snažit jim tento produkt nabídnout.

Minulý veletrh byl specifický i tím, že se konal v době ekonomické krize, která se dotkla i trhu kolem dřevozpracujícího průmyslu. Jak se vyvíjí situace letos?
Na trhu kolem dřevozpracujícího průmyslu je cítit optimismus a nasvědčuje tomu i stav příprav na veletrh a obsazenost pavilonů. V současné době máme obsazeno již 82% výstavní plochy a další vystavovatelé se stále hlásí. Za posledních pět ročníků jsme v tuto dobu zatím takové obsazenosti nedosáhli.

Vypadá to tedy, že dřevozpracující průmysl má krizi za sebou a letošní veletrh toho bude důkazem. Myslíte, že pro WOOD-TEC byla v tomto čase výhoda, že se koná jednou za dva roky a ne každoročně?
Od roku 1999 přešel WOOD-TEC z jednoleté periodicity na dvouletou a bylo to na přání naprosté většiny vystavovatelů. Dřevozpracující průmysl je úzkoprofilově zaměřené odvětví a vývoj techniky a technologií není tak dynamického rázu, že by uspokojil každoročně desetitisíce odborných návštěvníků. To jen pro vysvětlení proč se WOOD-TEC koná jednou za dva roky. Můžeme říct, že v době hospodářské krize se tento fakt ukázal jako výhoda. Firmy a společnosti měly čas se s krizí vyrovnat a investovat své náklady do aktivit, které byly nezbytně potřebné pro zvládnutí této situace a následně pak nastartování obchodu.

Výchozí reklama
Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Kategorie článku

Články » Aktuality

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (1 celkem)

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu