Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata

Nové trendy v sortimentu kování EfB

U stavebního kování se klade důraz na design a užitné vlastnosti konkrétního výrobku. Kvalitní a vzhledově zajímavé kování má ve své nabídce i společnost EfB ...

Stavební kování má v současné době mnoho různých podob. V mnohých případech již není rozhodujícím argumentem cena, ale důraz se klade na design a užitné vlastnosti konkrétního výrobku. Kvalitní a vzhledově zajímavé kování představila na veletrhu WOOD-TEC společnost EfB. Nabídka kování je každoročně doplňována množstvím novinek. Jedná se například o čtvercové a obdélníkové rozety a bezpečnostní rozety pro vstupní dveře, dveřní madla či mušle pro posuvné dveře. Kování FSB je variabilní a všestranné, všechny modely dveřních klik lze kombinovat se všemi druhy štítků a rozet.

Výchozí reklama

Rozety se vyrábějí v materiálech elox hliník, nerezová ocel, alugrau a bronz a využívají stávající konstrukce plastového podkladu jako u kulatých rozet. Fixace podkladu a krytky je velice pevná a pouhou rukou ji nelze sejmout. Rozety jsou také montovány skrze dveře, tím je zajištěna vysoká stabilita celé sady kování a nehrozí samovolné uvolnění krytky z podkladu. Pro vstupní dveře jsou k dispozici hranaté bezpečnostní rozety. Německý výrobce také vyvinul novou sérií zapuštěných mušlí pro posuvné dveře s WC kličkou a zámkem. Sada obsahuje oboustrannou mušli, otočnou kličku a zámek s protiplechem. Vše je vyrobeno z masivní kartáčované nerezi.

Hlavním tématem v expozici EfB bude bezpečnostní kování FSB. Svým osvědčeným bezpečnostně-technickým programem „Design + Bezpečnost“ společnost úspěšně prokázala, jak může vypadat modulární koncept bezpečnostního kování, který zároveň zohledňuje designové představy a bezpečnostní nároky. Všechny modely bezpečnostního kování FSB pro vstupní dveře nyní nabízí ve 4. bezpečnostní třídě  (EN 1906) s ochranou proti vytržení bubínku vložky (ZA). Kromě normovaných bezpečnostních zařízení nabízí FSB další stavební prvky ztěžující vloupání, které mají preventivní charakter: Obdélníkové a oválné bezpečnostní rozety ochranou proti vytržení bubínku vložky (ZA), výška 16 mm, obdélníkové a oválné násuvné rozety, výška 6, 9 a 14 mm. Tyto konstrukční prvky odolné proti vloupání  byly vytvořeny tak, aby potenciální zloděje odrazovaly nebo co nejdéle odolávaly případnému pokusu o vloupání.

Zdroj: www.wood-tec.cz
Truhlářský Portál je oficiálním mediálním partnerem veletrhu WOOD-TEC.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu