Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

Předposlední kolo soutěže SUSO v Litoměřicích představí projekty zahrad ve 3D formátu

Čtvrté postupové kolo Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO, které proběhne v Litoměřicích 6. a 7. dubna 2012 na Výstavišti Zahrada Čech při výstavě Můj dům, můj hrad 2012, přinese kromě klání budoucích řemeslníků i exhibici v modelování 3D projektů rodinných zahrad. V oborech truhlář a zedník zde bude soutěžit celkem 34 řemeslníků ze 14 škol. První dva vítězné týmy ze všech postupových kol postoupí do celorepublikového finále, které se koná v Praze při mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH 2012.

SUSO - logo

„Jedním z hlavních cílů soutěže je zviditelnit řemeslo jako takové. Věřím, že stoupající zájem studentů o účast v soutěži je přímým dokladem toho, že SUSO plní svůj účel,“ uvádí David Surmaj ze společnosti ABF, organizátora soutěže. V Litoměřicích se v předposledním kole utká 10 družstev truhlářů a 7 družstev zedníků.

Projektování zahrad v přímém přenosu

Součástí čtvrtého kola SUSO bude i exhibice zahradní tvorby v podání studentů VOŠ a SŠ zemědělské školy Benešov. Návštěvníci, kteří se na akci dostaví, si tak budou moci na vlastní oči prohlédnout, jak se modelují projekty rodinných zahrad ve formátu 3D. Ukázky modelování připravuje zahradní projektantka Bc. Veronika Petrová.

Výchozí reklama

„Řemeslníci jsou zkrátka na roztrhání“

„Ve školním roce 2010/2011 vystudovalo v Ústeckém kraji 61 zedníků a 46 truhlářů. V Libereckém kraji to bylo 75 zedníků a 110 truhlářů. Tato čísla vypovídají o tom, že i v severočeském regionu je potřeba mladé lidi ke studiu řemesel dostatečně motivovat,“ říká David Surmaj. Pro studenty je Soutěžní přehlídka stavebních řemesel příležitostí, jak ještě více obohatit své znalosti. „Každý rok se snažíme rozšiřovat soutěžní disciplíny. Letošní novinkou je nanášení vnějších kontaktních zateplovacích systémů od společnosti LB Cemix,“ dodává David Surmaj.

Návštěvníci si řemeslo prohlédnou „naživo“ a budou si moci i zasoutěžit

Hosté výstavy se mohou zúčastnit soutěže ve šroubování se společností DeWalt o vstupenku na GRAND PRIX v Brně. Bude zde k vidění také exhibice výrobků designéra Jiřího Ježe, který tvoří umělecké předměty z kvádrů YTONG.

Od 16:15 hod. v sobotu 7. 4. 2012 proběhne v prostoru amfiteátru autogramiáda patrona soutěže, moderátora a herce Jana Antonína Duchoslava, který pak vyhlásí výsledky předposledního kola.

A stejně jako v předešlých soutěžních kolech poputují finálové výrobky z oboru truhlář do dětského domova. Tentokrát půjde o Dětský domov Dlažkovice, z něhož se navíc dva mládenci podílejí na produkčních přípravách soutěžní plochy.

Více informací naleznete na www.suso.cz.

Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO

SUSO je nekomerční projekt, který umožňuje žákům stavebních oborů porovnat svoje schopnosti a zkušenosti. Spolu s tím dává prostor i ostatním zájemcům prohlédnout si řemeslo „naživo“. Organizátorem akce, která již 16 let probíhá v rámci doprovodných programů stavebních výstav a veletrhů, je společnost ABF, a.s. Finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO se koná vždy v Praze při mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH.

Kontakt pro média: Jana Kratochvílová, Omnimedia, s.r.o.
T.: +42 221 419 220 | j.kratochvilova@omnimedia.cz

Generální partner: Wienerberger cihlářský průmysl a.s.
Hlavní partneři: XELLA CZ s.r.o., Schiedel, a.s., KB – BLOK systém, s.r.o., LB Cemix, s.r.o.
Partneři: STANLEY WORKS, DeWalt, DZP Praha, spol. s r.o.
Hlavní mediální partner: časopis Stavebnictví
Hlavní mediální partner oboru truhlář: Dřevařský magazín
Mediální partner oboru truhlář: Truhlářský portál
Mediální partneři: Český rozhlas, Build Info, Stavitel, Scio – www.maturuj.cz, Konstrukce, Učitelský zpravodaj, eStav.cz
Záštita: MŠMT, MPO, HK ČR, AK ČR, SPS
Odborná garance: Oblastní inspektorát práce

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu