Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Soutěže

Soutěž „Navrhni svůj dům 2012" zná své vítěze

Moravskoslezský dřevařský klastr ve čtvrtek 17. května slavnostně vyhlásil vítěze prvního ročníku soutěže Navrhni svůj dům. Soutěže se celkem zúčastnilo 81 studentů středních škol, z nichž odborná porota vybrala šest nejlepších pro každou ze dvou soutěžních kategorií.

Tomáš Bolf - Střední průmyslová škola stavební Opava - 1 místo v kategorii Studie objektu rodinného domu
Zdroj: infoportaly.cz

Na prvním místě se umístili Tomáš Bolf ze Střední průmyslové školy stavební Opava a Josef Vavřina ze Střední školy elektrostavební a dřevozpracující Frýdek-Místek.

Soutěž „Navrhni svůj dům" je soutěž určená pro studenty středních škol se stavebním a dřevozpracujícím zaměřením, jejímž cílem je motivovat studenty k dalšímu studiu a uplatnění se ve stavebních a dřevozpracující odvětvích. Celkem se do soutěže zapojilo 81 studentů ze tří středních škol: SŠEaD Frýdek-Místek (52 studentů), SŠSaD Ostrava-Zábřeh (22 studentů) a SPŠ stavební Opava (7 studentů).

Výchozí reklama

Soutěž proběhla ve dvou kategoriích. První kategorie „Studie objektu rodinného domu" byla určena studentům stavebních oborů a zaměřovala se především na vypracování celkového návrhu rodinného domu. Druhou kategorií byla Studie části objektů, určená pro žáky dřevozpracujících oborů, zaměřená především na interiér a detaily. Žáci měli v rámci obou kategorií vypracovat půdorysy jednotlivých podlaží, řez domu, pohledy ze 4 stran či technické zprávy studie včetně popisu a charakteristiky studie.

Soutěž proběhla ve dvou kolech. V prvním kole byly soutěžní práce posuzovány na jednotlivých školách, kdy zástupci těchto škol vybrali šest nejlepších prací z každé kategorie, které postoupily do druhého kola. V druhém kole pak odborná porota vybrala opět šest nejlepších prací z každé kategorie. V porotě zasedli zástupci dřevařského klastru, firmy a VŠB-TU Ostrava, Stavební fakulty: Ing. arch. Milada Baumannová, Doc. Ing. Jaroslav Solař, Ph.D. a Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D.

Odborná porota hodnotila práce zejména po stránce technické a grafické úrovně zpracování dokumentace či celkového prostorového a funkčního řešení díla a jeho náročnosti. Důležitá byla také originalita a nápaditost technického řešení či vzhled a umístění objektu v krajině (prostředí).

Soutěž je realizována v rámci projektu „Popularizace a zvýšení kvality výuky dřevozpracujících a stavebních oborů v Moravskoslezském kraji".

Výsledky soutěže:
Kategorie I. Studie objektu rodinného domu
1. Tomáš Bolf - Střední průmyslová škola stavební Opava
2. Vladimír Kováč - Střední průmyslová škola stavební Opava
3. Tadeáš Chudej - Střední průmyslová škola stavební Opava

Kategorie II. Studie části objektů (interiéry, detaily)
1. Josef Vavřina - Střední škola elektrostavební a dřevozpracující Frýdek-Místek
2. Marek Bolom - Střední škola elektrostavební a dřevozpracující Frýdek-Místek
3. Viktor Šindel - Střední škola stavební a dřevozpracující Ostrava-Zábřeh

Zdroj: infoportaly.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu