Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » SUSO - soutěžní přehlídka řemesel

V Českých Budějovicích bude k vidění závěrečné soutěžní kolo budoucích řemeslníků

16. ročník Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO přinese ve dnech 18. a 19. května 2012 již páté závěrečné kolo. Soutěž, jejíž celorepublikové finále proběhne na veletrhu FOR ARCH v září 2012 v Praze, se koná na Výstavišti České Budějovice při výstavě Hobby 2012 v pavilonu R3. Klání se zúčastní 26 řemeslníků z 9 škol.

SUSO - Patronem a moderátorem soutěže je herec Jan Antonín Duchoslav
Zdroj: SUSO

„Kvalitních řemeslníků je v posledních letech nedostatek a soutěží se snažíme na tuto problematiku upozornit. Proto je mottem letošního ročníku právě heslo „Řemeslníci jsou zkrátka na roztrhání“, kterým se snažíme tuto situaci vystihnout,“ uvádí David Surmaj ze společnosti ABF, organizátora soutěže. V pátém kole bude soutěžit 7 družstev truhlářů a 6 týmů zedníků.

Spolupráce s dětským domovem

I toto soutěžní klání poskytne příležitost mladým chlapcům z dětského domova. Tentokrát jde o Dětský domov a základní školu Horní Planá, jejíž studenti se budou podílet na přípravách soutěže. V sobotu 19. května si navíc ti nejmladší pod vedením pana Ing. Stanislava Cukora ze Střední školy obchodu, řemesel a služeb Žamberk vyzkouší, jaké je to být truhlářem. Pokusí se vyrobit jednoduchou stoličku dle truhlářského výkresu a čeká je za to odměna
v podobě hodnotných cen od společnosti Stanley.

Výchozí reklama

Ukázky 3D modelování projektů zahrad

Každý rok se snaží organizátoři soutěž zpestřit nějakou zajímavou podívanou. Nejinak je tomu i letos. Stejně jako v minulých kolech bude i nyní k vidění modelování projektů zahrad ve 3D formátu. Exhibici zahradní tvorby předvedou v pátek 18. května studenti z VOŠ a SŠ zemědělské školy Benešov. Přípravu projektování rodinných zahrad má na starosti zahradní projektantka Bc. Veronika Petrová.

Kouzlení s kvádry YTONG

V sobotu 19. května budou moci zájemci o umělecké předměty potěšit svůj zrak zajímavým zpracováním kvádrů YTONG. Tento stavební materiál bude přímo na místě opracovávat designér Mgr. Jiří Jež.
Od 16:15 hod. v sobotu 19. 5. 2012 proběhne autogramiáda patrona soutěže, moderátora a herce Jana Antonína Duchoslava, který poté vyhlásí výsledky posledního pátého kola.

Více informací naleznete na www.suso.cz.

 Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO

 SUSO je nekomerční projekt, který umožňuje žákům stavebních oborů porovnat svoje schopnosti a zkušenosti. Spolu s tím dává prostor i ostatním zájemcům prohlédnout si řemeslo „naživo“. Organizátorem akce, která již 16 let probíhá v rámci doprovodných programů stavebních výstav a veletrhů, je společnost ABF, a.s. Finále Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO se koná vždy v Praze při mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH.

 Kontakt pro média: Jana Kratochvílová, Omnimedia, s.r.o.
T
.: +42 221 419 220 | j.kratochvilova@omnimedia.cz

Generální partner: Wienerberger cihlářský průmysl a.s.
Hlavní partneři: XELLA CZ s.r.o., Schiedel, a.s., KB – BLOK systém, s.r.o., LB Cemix, s.r.o.
Partneři: STANLEY WORKS, DeWalt, DZP Praha, spol. s r.o.
Hlavní mediální partner: časopis Stavebnictví
Hlavní mediální partner oboru truhlář: Dřevařský magazín

Mediální partner oboru truhlář: Truhlářský portál

Mediální partneři: Český rozhlas, Build Info, Stavitel, Scio – www.maturuj.cz, Konstrukce, Učitelský zpravodaj, eStav.cz
Záštita: MŠMT, MPO, HK ČR, AK ČR, SPS
Odborná garance: Oblastní inspektorát práce

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu