Výchozí reklama
Výchozí reklama
Nalezeno: 18 záznamů, Zobrazeno: 1 - 15

Podnikání: Výrobce nábytku po 30 letech končí, chce se postarat o zbylé zaměstnance

Jan_Budka.jpg

Více než třicet let dodávala společnost Nová Karna z Mariánských Lázní čalouněné sedačky a další nábytek. Za tu dobu jich vyrobila více než 30 tisíc, hlavně pro německý trh. Tržby dosáhly částky jedné miliardy korun, přesto to nestačilo. Nová Karna se stala obětí současné ekonomické situace.

Podnikání: Rokůsek koupil výrobce nábytku Javorina

Petr-Rokusek.jpg

Lichtenštejnský investiční fond BlueLight Petra Rokůska stoprocentně ovládl slovenského výrobce nábytku Javorina. Není to jediná aktivita inovativního podnikatele z poslední doby.

Podnikání: Chorvatský cestovní ruch je příležitostí i pro český export. Třeba pro nábytkáře, dodavatele vybavení pro restaurace

hotel.jpg

Strategickým zájmem Chorvatska je zvyšovat kvalitu turistických služeb. Stavby, rekonstrukce, vybavování i samotný provoz turistických zařízení jsou tak příležitostí pro české exportéry z mnoha odvětví.

Podnikání: Co čeká podnikatele v roce 2020? Přehled hlavních změn a podpory

podnikani_2020.jpg

Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejnilo přehled hlavní změn, příležitostí a podpor pro podnikatele v roce 2020. Týkají se mimo jiné jednotných dat účinnosti, pojištění, eNeschopenek, elektronické evidence tržeb, daní, mýta či rodinných firem.

Podnikání: Zakládáte malou firmu? Přihlaste se do programu Nastartujte se.

nastartujte-se.jpg

Přes tři sta přihlášených firem a ceny za více než 10 milionů korun už rozdělil od roku 2013 grantový program Komerční banky „Nastartujte se“. Do právě probíhajícího ročníku je možné se přihlásit až do letošního 6. září.

Podnikání: AMSP ČR vyjednává s vládou zásadní úlevu pro živnostníky, dohoda je blízko

dane.jpg

Princip návrhu na zavedení možnosti úhrady daně a zdravotních a sociálních odvodů jednou pevnou částkou podnikatelé vítají. Záležet bude ale podle nich na jeho detailech, zejména na výši částky a koho se bude týkat. Nejmenším podnikatelům by díky tomu odpadla administrativa s vedením evidence příjmů a s daňovým přiznáním i následné kontroly. Novinku by mohli využít podnikatelé s ročním obratem do milionu korun.

Podnikání: Česká televize. Karel Havlíček: Jsme ekonomicky nejstabilnější zemí v Evropě, teď to ještě musíme prodat

ekonomika.jpg

Téma: Výsledky státního rozpočtu za rok 2018 Hosté: Alena Schillerová /nestr. za ANO/, ministryně financí Jan Skopeček /ODS/, místopředseda rozpočtového výboru, PS Miloslava Vostrá /KSČM/, předsedkyně rozpočtového výboru, PS Miroslav Kalousek /TOP 09/, člen rozpočtového výboru, PS Karel Havlíček, předseda představenstva, Asociace malých a středních podniků a živnostníků Moderuje: Zuzana Tvarůžková

Podnikání: Živnostníkům by se mohl zdvojnásobit limit výdajových paušálů

Paragraf.jpg

Z jednoho milionu korun na dva miliony by se už od příštího roku mohl zvýšit limit pro využití výdajových paušálů u podnikatelů. S návrhem, který limity zvyšuje, přišli ve sněmovně poslanci ODS spolu s poslancem vládního hnutí ANO Janem Volným. Ministerstvo financí teď oznámilo, že návrh také podporuje, byť ještě nedávno bylo proti.

Podnikání: Malé firmy se nesmí nechat vmanipulovat do role exekutorů mezinárodních vztahů

banner-1157109_1280.jpg

Světové velmoci budí emoce. Rusko, Čína, Spojené státy, Německo nebo třeba Indie historicky vzbuzují očekávání i obavy a jsou středobodem politických i ekonomických diskuzí. Na tom není nic mimořádného, jen je třeba nepodlehnout mediální a politické masáži a nenechat se vmanipulovat do role exekutorů mezinárodních vztahů. Nejsme a nebudeme velmocí, což nám ale na druhé straně umožňuje podstatně vyšší svobodu rozhodování a flexibilitu v jednání. Patříme mezi ekonomické štiky Evropy, disponujeme skvělými podnikateli, máme zodpovědné zaměstnance i fungující stát.

Podnikání: Ekonomická konjunktura láká k podnikání. Počet živnostníků roste a blíží se k milionu

remeslnik.jpg

Počet podnikatelů v Česku, kteří si samostatnou výdělečnou činností skutečně vydělávají, loni stoupl o 10 tisíc na 991 tisíc. Rostl tak třetí rok v řadě. Vyplývá to z evidence České správy sociálního zabezpečení. Předloni počet podnikatelů, tedy například soukromých lékařů, umělců nebo zemědělců, vzrostl o pět tisíc.

Podnikání: 25 hlavních změn pro podnikatele v roce 2018

Paragraf.jpg

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) představuje balíček nejdůležitějších legislativních změn, se kterými musí podnikatelé od roku 2018 počítat. Letošní výčet shrnula AMSP ČR do dvaceti pěti opatření s pozitivním, negativním nebo neutrálním dopadem na malé a střední firmy. Nejlépe vnímají podnikatelé rozšíření odpočtů na dítě a manželku u OSVČ a rozšíření státních záruk. Nespokojeni jsou malí a střední podnikatelé s novým režimem na ochranu osobních údajů GDPR a snížením hranice příjmů pro výdajové paušály u živnostníků.

Podnikání: Jak na konci roku optimalizovat daně? Dovolenou si neodečtete, nábytek ano

pracovna-triant.jpg

Daňová optimalizace zaměstnává a trápí koncem roku mnoho z nás. Na využívání všech legálních možností, jak zaplatit na daních co nejméně, není nic špatného, a pokud podnikatelsky činný subjekt v tomto směru „nepřestřelí“, neměl by se s finančním úřadem dostat do křížku.

PODNIKÁNÍ: Nábytkáři rekordně rostou, zákazníci přesto nakupují hlavně z Polska

nabytkarstvi-steelcase-stribro.jpg

Nábytkářům se už dlouho nedařilo tak dobře jako loni. Jejich tržby se podle Českého statistického úřadu zvýšily meziročně o třináct procent. To je nejsilnější růst za posledních patnáct let. Podle odhadu Asociace českých nábytkářů se tak hodnota produkce sektoru vyšplhala zhruba na 40 miliard korun.

PODNIKÁNÍ: Změny v daních z příjmů od 1.1.2015

Paragraf.jpg

Od 1. ledna 2015 dochází ke změnám v zákoně o dani z příjmů (č. 586/1992 Sb.) Radost budou mít rodiče s více dětmi, ještě větší pak ti s dětmi ve školkách, pracující důchodci a do jisté míry také zaměstnanci s nadprůměrným příjmem (kvůli papírování). Naopak u podnikatelů dojde k omezení výdajových paušálů a také byla zavedena nová oznamovací povinnost u osvobozených příjmů, což může pořádně zkomplikovat život všem, kteří o novince neví...

PODNIKÁNÍ: Bureau Veritas pomáhá firmám v lesním a dřevařském odvětví s novým nařízením EU – Timber legality Regulation (EUTR), vládní návrh zákona ve třetím čtení v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR

Paragraf.jpg

Bureau Veritas v reakci na přijaté nařízení Evropské unie o uvádění dřeva a dřevařských výrobků na trh 995/2010 (EUTR) vytvořila řešení pro povinný systém náležité péče Due Dilligence Solution pro lesní hospodářství, dovoz celulózy a papíru, obalů a výrobků ze dřeva.

Nalezeno: 18 záznamů, Zobrazeno: 1 - 15

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu