Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Podnikání

Podnikání: Živnostníkům by se mohl zdvojnásobit limit výdajových paušálů

Z jednoho milionu korun na dva miliony by se už od příštího roku mohl zvýšit limit pro využití výdajových paušálů u podnikatelů. S návrhem, který limity zvyšuje, přišli ve sněmovně poslanci ODS spolu s poslancem vládního hnutí ANO Janem Volným. Ministerstvo financí teď oznámilo, že návrh také podporuje, byť ještě nedávno bylo proti.

Výdajové paušály slouží živnostníkům při výpočtu základu daně. Místo toho, aby dokládali jednotlivé výdaje během roku, uplatní je paušální částkou, kterou zákon stanoví procentem, a to podle jednotlivých druhů podnikání. Ze svých příjmů odečtou jako výdaj částku stanovenou příslušným paušálem. Odečíst ho můžou jen do výše stanovené zákonem.

Paušály se tak nyní dají využít jen u příjmů do milionu korun, když snížení hranice ze dvou milionů schválila sněmovna v minulém volebním období za koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Podle předloženého pozměňovacího návrhu by se měly dát využít opět u příjmů až do dvou milionů, a to již za příští rok.

Výchozí reklama

Ministerstvo vidí jako hlavní benefit snížení daňové zátěže

Návrh podporuje Asociace malých a středních podnikatelů a živnostníků. „Z pohledu osob samostatně výdělečně činných to lze označit za nejlepší legislativní počin roku. Výdajové paušály jsou jedním z nejlepších benefitů, které kdy mikropodnikatelé využívali a které skutečně významně snižují administrativní zatížení,“ uvedl předseda představenstva asociace Karel Havlíček.

Zbývající část článku a video najdete na adrese:

https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/2676317-zivnostnikum-se-mohl-zdvojnasobit-limit-vydajovych-pausalu-zmenu-podporuje-i

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu