Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Novinky

HETTICH LegaDrive: Elektromotorické nastavení výšky stolu

Vytvoření ideálních ergonomických pracovních podmínek je základním předpokladem pro spokojenou činnost na pracovišti, kde trávíme při intenzivní činnosti velkou spoustu hodin. Sedavý způsob zaměstnání, navíc ještě v jedné poloze, výrazně přispívá ke vzniku chronických bolestí zad, způsobených přetěžováním páteře v nepříznivě zvolené poloze těla. Při vyšším komfortu nového pracoviště tak klesá krátkodobá i dlouhodobá nemocnost. Společnost Hettich ČR přichází na trh s elektromotorickým systémem LegaDrive pro nastavení pracovní výšky stolu nebo pultu.

LegaDrive: Elektromotorické nastavení výšky stolu
Zdroj: Hettich

Zajímavé konstrukční řešení umožňuje zlepšit variabilitu pracoviště s možností změny polohy těla. Pracovník tak má snadnou příležitost rychle změnit výšku stolu a při práci sedět nebo stát. Takové řešení stolu se uplatní například v kancelářích, projekčních či uměleckých ateliérech anebo redakčních prostorách, kde je změna pozice těla při dlouhém vysedávání více než žádoucí. Variabilitu proměny stolu ocení pracovníci také v konferenčních místnostech, na výstavách při prezentacích, nebo v kontaktních místech organizace s veřejností, kde je v určitých časech nebo dnech třeba stát u pultu, ve který se snadno a rychle změní z původně psacího stolu. LegaDrive je však také skvělou příležitostí zlepšit pracovní podmínky ve veterinárních ordinacích a vyšetřovnách, kde lékař může nastavit výšku vyšetřovacího nebo operačního stolu podle velikosti vyšetřovaného zvířete, aniž by se musel nad pacientem stále hrbit. V neposlední řadě je tato konstrukce zajímavá pro dětské a studentské psací stoly, u nichž je možné výšku pracovní desky vysouvat podle vzrůstu uživatele.

Základem konstrukčního systému LegaDrive je podnož se dvěma výsuvnými tubusy čtvercového průřezu

Základem konstrukčního systému LegaDrive je podnož se dvěma výsuvnými tubusy čtvercového průřezu, které umožňují měnit výšku stolu v rozsahu 620 mm až 1295 mm, tedy až o 675 mm. Změna konfigurace je tichá a rychlá, aktuátory se vysouvají či zasouvají rychlostí 40 mm za sekundu, takže přenastavení stolu uživatele opravdu nezdržuje. Stabilní podnože moderního vzhledu jsou spolehlivé a únosné, motory se postarají o zatížení až 120 kg na stole se dvěma či třemi podnožemi, přičemž každá další podnož zvýší únosnost stolu o 40 kg. Pět podnoží tak například zvládne 120 + 40 + 40 kg, tedy celkem 120 kg.

Výchozí reklama

Detail výsuvné podnože
Detail výsuvné podnože

Panel ovládání výsuvu
Panel ovládání výsuvu

Výsuvy s motorem integrovaným v podnoži se pohybují hladce a synchronizovaně, přičemž systém lze vzájemně propojit a synchronizovat do sítě až 12 podnoží. Pro synchronizaci podnoží není třeba žádných mechanických spojení či hrazd mezi nimi, takže pod stolem zůstává otevřený prostor pro nohy. K provozu LegaDrive není potřeba žádných speciálních elektroinstalací, systém pracuje po připojení na běžné síťové napětí 230 V/50 Hz.

Ukázka rozmístění základních konstrukčních prvků LegaDrive při instalaci
Ukázka rozmístění základních konstrukčních prvků LegaDrive při instalaci

Stavebnicová koncepce umožňuje uspokojit požadavky zákazníků i výrobců nábytku v mnoha ohledech. Sestava obsahuje všechny potřebné komponenty ke stolu, velikostně variabilní nosnou rámovou konstrukci pod desku stolu, elektroniku podnoží, podpěry desky stolu podle zvoleného tvaru a půdorysu stolu, podlahové patky pro podnože, kabeláž, ovládací panel a držáky pro kabely. LegaDrive umožňuje synchronizované polohování stolů přímých, zahnutých o 90° či 135°. Tato variabilita umožňuje sestavit stoly zalomené do různých tvarů, což je výhodné třeba pro stoly v konferenční místnosti.

LegaDrive umožňuje synchronizované polohování stolů přímých, zahnutých o 90° či 135°

LegaDrive umožňuje synchronizované polohování stolů přímých, zahnutých o 90° či 135°

LegaDrive umožňuje synchronizované polohování stolů přímých, zahnutých o 90° či 135°

Vysoká kvalita konstrukčního provedení i úžasný design představují výrazný počinek pro tvorbu nábytku v moderně pojatých konferenčních místnostech, reprezentačních i pracovních prostorách, v lékařských ordinacích a vyšetřovnách, ale také v dětských a studentských pokojích. K výběru jsou hned tři barevné varianty provedení povrchu – módní a univerzální bílý, tradiční a osvědčený stříbrný a vizuálně mimořádně přitažlivý antracitový odstín. LegaDrive je tedy systém, který svou užitečností a atraktivitou přispívá k dalšímu rozvoji nábytkového designu.

Výškově stavitelný kulatý stůl

 

 Hettich LegaDrive
Typ výsuvu: Elektromechanický
Profil výsuvné podnože Čtvercový
Rozsah nastavení stolu: 620 mm až 1295 mm (675 mm)
Základní nosnost (2 až 3 podnože): 120 kg
Další zvýšení únosnosti stolu: +40 kg na každou podnož
Synchronizace: Max. až 12 podnoží
Barevné provedení: Bílá, šedá, antracitová
Určení: Pro stoly s deskou přímou, zalomenou 90°, zalomenou 135°

 

Odkaz na stránku LegaDrive na webu HETTICH zde .

Tisková zpráva LegaDrive firmy HETTICH zde .

 

 

Odkazy na stažení brožury s technickými detaily, rozměry a kompletním systémem stavebnicových prvků (v angličtině):

Brožura LegaDrive 1

Brožura LegaDrive 2


LegaDrive v kanceláři

Logo Hettich

 

HETTICH – Představení společnosti

Historie společnosti Hettich, jednoho z největších výrobců nábytkového kování ve světě, vychází z vynikajícího řemeslného umu a uplatňování netradičních řešení v konstrukci výrobků jemné mechaniky a nábytkového kování, doplněného o úspěšnou podnikatelskou a obchodní činnost. Dnes je skupina 38 dceřiných společností a výrobních podniků v Americe, Evropě i Asii již ve čtvrté generaci stoprocentním rodinným podnikem, vedeným Dr. Andreasem Hettichem. Společnost Hettich se sídlem v německém Kirchlengernu vybudovala ve Žďáru nad Sázavou moderně vybavený výrobní podnik, který zásobuje nejen český trh, ale i odběratele v celém světě. Výrobky společnosti Hettich představují nejen špičkové výrobky z hlediska neustálého technického a technologického vývoje, ale i designové vzory, udávající směr výroby moderního nábytku nejvyšší estetické hodnoty. Svědčí o tom řada respektovaných designových ocenění. Společnost také podporuje snahy o udržitelný rozvoj a ochranu životního prostředí.

 

HETTICH ČR, k.s.
Jihlavská 3
591 01 Žďár nad Sázavou
Tel.: 566 692 111
Mail: hettich@hettich.cz
www.hettich.cz


Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu