Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality

WOOD-TEC 2013 již klepe na dveře

Dva roky uplynuly jako voda a brněnské výstaviště opět přivítá ve svých prostorách vystavovatele a odborné návštěvníky mezinárodního veletrhu pro dřevozpracující a nábytkářský průmysl WOOD-TEC. Již 13. ročník tohoto největšího svátku všech milovníků dřeva se uskuteční ve dnech 22. – 25. října a to v pavilonech P, F a přilehlých volných plochách.

V letošním roce se zde bude prezentovat více než 330 firem, zastoupených firem a značek z 9 zemí světa. Odborní návštěvníci se mohou těšit na celou řadu novinek a zajímavostí. Součástí veletrhu je již tradičně i odborný doprovodný program, kde se budou řešit aktuální témata a problematika oboru dřevozpracujícího a nábytkářského průmyslu.
„Hospodářská krize se nevyhnula ani dřevozpracujícímu a nábytkářskému průmyslu, a to především proto, že tyto jsou velmi úzce navázány na průmysl stavební, který nezažívá momentálně dobré období. Pozitivní zprávou pro nás jako organizátory ale je to, že řada firem, ačkoliv je nucena šetřit a redukovat náklady, svou účast na veletrhu WOOD-TEC potvrdila, chtějí se prezentovat a být vidět. Je to jasná deklarace toho, že firmy považují veletrh WOOD-TEC za  klíčový nástroj k udržování vztahů se zákazníky, získávání nových kontaktů a podpoře prodeje,“ říká Ing. Miloň Mlčák, ředitel veletrhu WOOD-TEC.
V nejmodernější části pavilonu tak budou návštěvníci moci spatřit většinu velkých firem a hlavních hráčů na trhu. WOOD-TEC představí i řadu „nováčků“, tedy společností, které se zde budou prezentovat poprvé. „Aktuální seznam všech vystavovatelů bude k dispozici na našich webových stránkách.“dodal Miloň Mlčák.

Výchozí reklama

Registrace umožní zlevněné vstupné

Sleva na veletrh WOOD-TECJiž tradičně je pro zájemce o návštěvu veletrhu připravena možnost registrace na webových stránkách veletrhu www.wood-tec.cz, která umožní využít slevu na vstupné. Pokud se návštěvník zaregistruje, získá jednodenní vstupenku za 160 Kč, přičemž plná cena za jednodenní vstupenku je 260 Kč. Dále je připraveno zlevněné vstupné pro školy, a to 80 Kč za den a osobu. Tato sleva platí i pro pedagogický doprovod.

 


Trendy, nový design, pokroková technika

Veletrh WOOD-TEC i v letošním roce bude mít rozhodně co nabídnout. Bude zde představena celá řada novinek, inovací a pokrokových strojů a nástrojů jak pro dřevozpracující, tak pro nábytkářský průmysl.
V expozici společnosti BLUM bude například k vidění nové pojetí systému plánování praktických kuchyní DYNAMIC SPACE podle třech základních pilířů "PROSTOR", "POHYB", "PLYNULOST". Cílem je plynulá práce a pohodlí v kuchyni, dostatek úložného prostoru a vysoký komfort pohybu. Další zajímavostí bude třetí linie výsuvů TANDEMBOX pod názvem TANDEMBOX antaro či zcela nový designový směr vývoje výsuvných BOX systémů – LEGRABOX a celá řada dalších designově i technicky velmi propracovaných výrobků, které zvyšují komfort pohybu ve všech místnostech v bytě, hlavně v kuchyni.
Českou premiéru bude mít na veletrhu WOOD-TEC i horkovzdušná sušárna řeziva BIGonDRY s integrovaným přímým plynovým vytápěním, kterou ve své expozici představí společnost Freewood s.r.o. Jde o zařízení, jež v zahraničí pracuje již u mnoha firem, ale v tuzemsku je novinkou. Předností jsou nízké náklady - 3 Kč na 1 ks palety EUR 800 x 1200,  65 Kč na 1 m3 řeziva. To jsou průměrné náklady tepelného ošetření ISPM 15 (při ceně 15,- Kč / m3 plynu) v této sušárně. Integrované přímé plynové vytápění zaručuje 200 procentní bezpečnost proti zahoření dřeva a nevyžaduje další investice do kotle, zásobníku horké vody a budovy kotelny.
Další prezentovanou novinkou bude pro české zákazníky vysokoteplotní komora pro tepelné ošetření řeziva při teplotách 180 až 230°C.
Řadu novinek, které budou mít na veletrhu WOOD-TEC českou premiéru, představí firma LEITZ - nástroje s.r.o. V rámci své expozice se zaměří na nástroje pro CNC horní obráběcí centra, zejména pro aplikace při výrobě nábytkových dílců.
Firma LINAK C&S představí portfolio elektricky zvedacích sloupků pro nábytek, polohování kancelářských stolů a výrobních pracovišť a jejich kompletní systémy. Novinkami v expozici budou nové sloupky DL12 a DL17 řady DESKLINE s pohonem umístěným v ose sloupku a také nová řídící jednotka CBD6S. Mezi její hlavní přednosti patří malé rozměry, nízká hmotnost, zejména pak šetrnost k životnímu prostředí díky minimální spotřebě energie v režimu standby. Výhodou řídící jednotky je také absence materiálů obsahujících PVC.
Společnost TOS Svitavy, která letos oslaví již 65 let od svého založení představí Jako zásadní novinku v letošní roce nový frézovací stroj FWH 650 vyvinutý jako spolehlivé řešení pro opracování masivních hranolů. Stroje jsou vhodné i do linek na zpracování polotovarů pro dřevostavby (KVH a BSH profily).

www.wood-tec.cz
22.-25.října 2013
Výstaviště - Brno
Truhlářský Portál je oficiálním mediálním partnerem veletrhu WOOD-TEC

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Kategorie článku

Články » Aktuality

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu