Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Stroje

ROJEK dřevoobráběcí stroje, a.s.: Novinkami reagujeme na požadavky zákazníků

Již tradičním vystavovatelem na mezinárodním veletrhu dřevozpracujícího a nábytkářského průmyslu WOOD-TEC 2013 v areálu brněnského výstaviště byla česká firma ROJEK, která zde představila novinky vlastní produkce. V rozsáhlé expozici na ploše pavilonu P představila rovněž stroje na českém trhu zastupovaných značek GRIGGIO (klasické dřevoobráběcí stroje), MASTERWOOD (obráběcí CNC centra), PUTSCH MENICONY (vertikální pily), ACM (pásové pily a velkoplošné pily) a CEHISA (olepovačky hran).

Filosofií firmy v současnosti je hledat taková technologická řešení dřevoobráběcích strojů, která požadují firmy pro svou výrobu. Jde především o úsporná technická řešení při zachování plné funkce stroje.

Novinkou v úsporné produkci je spodní frézka FSN 550A, která rozměrově vyhoví pro výrobu eurooken a stavebních prvků. V současnosti ji firma nabízí v menším a kompaktnějším provedení, čímž se snížila cena stroje. „Ve firmě se nám podařilo snížit náklady při zachování užitných vlastností stroje. Tímto směrem se nyní ubíráme,“ dodal výkonný ředitel firmy Evžen Rojek. Společnost je vybavena novou technologií na tváření plechů. Jde mimo jiné o nové CNC nůžky, CNC laser a CNC ohraňovací lis. S využitím nových metod a standardních technologií se podařilo zjednodušit a zefektivnit výrobu, Vznikla tak nová frézka a další dřevoobráběcí stroje. Frézka FSN 550A má výkon motoru 5,5 kW, průměr vřetena 30 mm a zdvih 142 mm. Rozměry stolu jsou 1000 x 520 mm při výšce 892 mm.

Spodní frézka FSN 550A

Výchozí reklama

V tomto trendu pokračuje další konstruování strojů, mimo jiné i formátovací pily s rozměry posuvného stolu do 1 metru délky, určené do malých provozů. Jde o pilu PK 250, která je určena pro řezání masivního dřeva. U ní byl vyměněn hliníkový posuvný stůl za posuvný stůl na tyči. Představovaná novinka byla doplněna pevným stolem s kotoučem o průměru 350 mm. Tím bylo dosaženo požadovaného prořezu. Původně byl totiž stroj určen pouze pro řezání lamina. Firma se účastnila letošního veletrhu WOOD-TEC prostřednictvím obchodní společnosti ROJEK prodej, spol. s r. o., která prodává jak na tuzemském, tak i na zahraničním trhu výrobky firmy ROJEK dřevoobráběcí stroje a. s. Ta vyrábí nejen dřevoobráběcí stroje, ale také osvědčené výrobky tepelné techniky.

Pila PK 250

„Letos jsme poprvé začali prodávat také nové italské stroje, nově zastupujeme firmy MASTERWOOD (obráběcí centra) a PUTCH MENICONY (vertikální pily). Všechny nové výrobky jsou umístěny v expozici v pavilonu P, včetně španělské olepovačky CEHISA,“ řekl výkonný ředitel Evžen Rojek. 
Například horizontální vrtací centrum Project TF 100 z produkce MASTERWOOD má špičkové parametry pro obrábění materiálů. Stroj je ekonomicky dostupný pro malé i střední firmy. K výhodám patří horizontálně uložený pracovní stůl, opatřený pertinaxovým povrchem. Stroj je schopen provádět svislé vrtání a drážkování do hlavní pracovní polohy a horizontální vrtání do všech bočních ploch. Základ zařízení tvoří masivní ocelový svařenec, ze kterého je zhotovena i nosná plocha pro horizontálně uložený pracovní stůl. Polohování dílce je řízeno CNC systémem.

 Horizontální vrtací centrum Project TF 100
MASTERWOOD - logo

Z produkce této firmy v expozici firmy Rojek bylo k vidění rovněž 5-osé obráběcí centrum Project 5H, které je určené také pro menší výrobce a zejména pro zakázkovou výrobu se širokou využitelností – právě díky 5-osé obráběcí hlavě. Umožňuje univerzální použití při obrábění plošných materiálů, a to i z masivního dřeva. Konstrukce centra vychází z tradiční koncepce výložníkového ramene, které se pohybuje nad pracovním stolem. Moderní 5-osé obráběcí centrum Project má tři modifikace – 5H, 5HL, 5HXL.

5-osé obráběcí centrum Project 5H

Španělská značka CEHISA je zastoupena olepovacím strojem BRYKO series, který má rychlost podávání a olepování 8 m/min. s nanášením lepidla pomocí válečku. Tloušťka dílce dosahuje min./max. 8/40 mm. Je určen pro hrany PVC, ABS, PP a dýha v tloušťkách od 0,4 do 3 mm. Vnější rozměry stroje jsou 2960 mm (d) x 1140 mm (š) x 1200 mm (v).

CEHISA - logo
CEHISA - olepovací stroj BRYKO series

„Je vidět, že už nastalo jisté oživení trhu a dřevoobráběcí stroje se začínají prodávat ve větší míře. Majitelé firem už znovu začínají investovat do svých provozů,“ konstatoval výkonný ředitel Evžen Rojek.

Společnost se také pro doplnění sortimentu zabývá prodejem lehkých dřevoobráběcích strojů pod mottem „Vše, co domácí dílna, chata a chalupa potřebuje“. Jde o modelovou řadu KDR.

Modelová řada KDR - lehké dřevoobráběcí stroje s mottem „Vše, co domácí dílna, chata a chalupa potřebuje“

Rodinná firma ROJEK má 92tiletou výrobní strojírenskou tradici. Firmu založil Josef Rojek v roce 1921, který s kvalitními klasickými dřevoobráběcími stroji vlastní konstrukce úspěšně prosperoval, a to i v období hospodářské krize a v letech válečných. Tradici přerušil až rok 1948. Stojí za připomenutí, mnohé stroje z oné doby jsou dodnes plně funkční a stále se hojně používají. Rodinnou firmu obnovil jeho vnuk Mgr. Jiří Rojek v roce 1991. Nyní patří tato společnost k významným světovým výrobcům ve svém oboru a má trvalé obchodní zastoupení ve více než 65 státech světa.

ROJEK prodej, spol. s r. o. 
Masarykova 16
517 50 Častolovice
Tel: 494 339 144
Mobil: 731 421 894
e-mail: prodej@rojek.cz

www.rojekstroje.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu