Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Podnikání

PODNIKÁNÍ: Českým nábytkářům se otevírají trhy jihovýchodní Asie

Vyvrcholením dosavadní již téměř pětileté aktivity Klastru českých nábytkářů v oblasti Jihovýchodní Asie je založení CIC – THE CZECH INDUSTRY COMPANY LIMITED na konci roku 2014. Českým exportérům se zájmem o tuto oblast, která zahrnuje mimo Vietnam i další země sdružené v organizaci ASEAN, se tak otevírá široká možnost exportních, importních i kooperačních projektů.

To, že jde o skutečnou konkurenční výhodu pro české firmy potvrdí každý, kdo ví, jak vysoká byrokratická náročnost pro vstup zahraničních firem do této oblasti existuje.

„Všem zájemcům ne pouze o vietnamský trh, ale i trhy dalších zemí sdružených v organizaci ASEAN /Brunej, Filipíny, Indonésie, Kambodža, Laos, Malajsie, Myanmar, Singapur, Thajsko a Vietnam/ vzniká možnost využít naši strukturu pro navázáni kontaktů i k dokončení obchodů, výrobních kooperací, k transferu technologií a podobně,“ říká Ing. Radek Brychta, předseda KČN a jeden z hybatelů projektu.

„Celý tento region je v odlišné fázi hospodářského cyklu, než je Evropa, a tak zatímco my stagnujeme, jihovýchodní Asie zažívá hospodářský boom. Prosadit se lze samozřejmě pouze vysoce kvalitní a sofistikovanou produkcí, samozřejmě ne pouze v oblasti nábytku, ale v mnoha  dalších tradičních i nových odvětvích českého průmyslu či ve  vyspělých službách,“ dodává Aleš Písařík, ředitel CIC.  

Klastrová iniciativa KČN  a CIC je současně výtečným příkladem spolupráce českých firem v rámci programu OPPI, kterou míní Klastr i jeho členové dále rozvíjet.

Výchozí reklama

THE CZECH INDUSTRY COMPANY LIMITED

Je česká  klastrová iniciativa založená Klastrem českých nábytkářů a dalšími českými nábytkářskými společnostmi ve Vietnamu. Jejím hlavním cílem je podpora exportu českých nábytkářů do Vietnamu a zemí ASEAN a podpora importu komponentů pro nábytkářský průmysl z Vietnamu do ČR.

Sídlo společnosti:
Hoang Linh Building, A2B Block, Duy Tan
Street, Dich Vong ward, Cau Giay district, Hanoi city.

Založení CIC bylo realizováno prostřednictvím konzultační společnosti Česko-vietnamské investiční a exportní fórum, z. s.

Založení CIC ve Vietnamu je vyvrcholením dvouletého projektu „Internacionalizace KČN v Jihovýchodní Asii,“ který byl dotován z prostředků operačního programu OPPI a byl realizován ve spolupráci s partnery Ministerstvem průmyslu a obchodu a agenturou pro podporu podnikání a investic CzechInvest. Konkrétní obchodní činnost CIC a vstup na trhy Jihovýchodní Asie jsou konzultovány s dalším partnerem projektu, agenturou na podporu exportu CzechTrade a to především s řediteli poboček CzechTrade ve Vietnamu a v Číně. S Czechtrade je dohodnuta další obchodní spolupráce v Hočiminově Městu, kde má CIC zájem zrealizovat korespondenční pobočku.

CIC je výjimečná v tom, že to je:
•    První klastrová a ryze česká  iniciativa nábytkářů mimo EU, kterou ve Vietnamu založilo více českých firem
•    Společníky CIC je 10 českých malých a středních českých firem z nábytkářského průmyslu
•    Investiční kapitál společnosti činí 1.430.000 USD
•    Společnost je ve Vietnamu založena jako 100% zahraniční český subjekt bez vietnamských společníků

Zdroj: KČN - Klastr českých nábytkárů

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu