Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Podnikání

Průzkum: Firmy chtějí kvalitní absolventy, ti však chybějí

Největší poptávka je po kvalifikovaných zaměstnancích se středním odborným vzděláním či vyučením. Nejčastěji si však firmy stěžují na nedostatečnou praktickou připravenost, jazykovou vybavenost a další aspekty. Firmy dnes postrádají některé profese a situace se nezlepší ani v příštích 5-10 letech. Důvody proč tomu tak je, návrhy na řešení této situace a další zajímavé výsledky průzkumu se dozvíte zde ...

Francouzsko-česká obchodní komora provedla v listopadu a prosinci 2014 zajímavý průzkum zaměřený na technické vzdělávání. Oslovila 200 malých a středních průmyslových podniků (11 - 249 zaměstnanců dle Asociace MSP).

V České republice, která patří historicky k zemím s vysokým podílem průmyslu na celkovém HDP, v posledních dvaceti letech dochází k postupnému poklesu zájmu o tradiční průmyslové profese a řemesla. Mladší generace se přesunula do oblasti služeb. Toto je jeden z důvodů, proč chybějí kvalifikovaní absolventi technických oborů po kterých je ve firmách značná poptávka.

V čem je problém

Tři čtvrtiny dotazovaných firem zaměstnává absolventy, ale naráží na různé problémy. Nejvíce firem se setkalo s tím, že absolventům odborných škol chybí praktická připravenost a kvalita, případně absolventi nemají o práci zájem nebo je ve firmách nepotřebují. Z dalších aspektů firmám u absolventů chybí jazyková vybavenost, sociální dovednosti, flexibilita a teoretická připravenost.

Poptávka po absolventech

Největší zájem (34%) je o odborníky s praxí (nejčastěji 3 - 5 let) s ve věku 26 - 35 let. 10% dotazovaných uvedlo, že požaduje čerstvé absolventy odborných škol.

 

Výchozí reklama

Jaký je trend

Na trhu chybějí některé profese jako např. zámečníci, svářeči, obráběči kovů, zedníci, elektrikáři a situace se nezlepší ani v příštích 5 – 10 letech. Hlavními důvody dle dotazovaných firem, proč budou řemesla chybět jsou nezájem mladých lidí o studium řemesel (54 %), již nyní řemeslo chybí na trhu práce a nedostatek a rušení odborných učilišť. Za 5 - 10 let bude dle dotazovaných podniků největší nedostatek zámečníků, zedníků, elektrikářů, truhlářů a dalších řemesel.

Řešení situace - role státu i firem

Firmy vidí v aktuální situaci i v možnosti jejího řešení jasnou roli státu. Dle názoru dotazovaných by mělo dojít ke zvýšení atraktivity technických oborů a to především v jejich zviditelnění a propagaci. Dále v podpoře odborných škol formou dotací a stipendií a celkově ve změně systému školství. Zaměstnavatelé však mohou sami pomoci ve zlepšení aktuálně špatné situace například prostřednictvím lepší vlastní prezentace, nabídkou vyšších platů, ve výchově studentů jako svých budoucích zaměstnanců, ve spoluprácí se školami a nabízet studentům kvalitní praxi.
Nadpoloviční většina respondentů organizuje doplňkové vzdělávací programy – nejčastěji formou exkurzí, dlouhodobých praxí či náborových prezentací ve školách. Vlastní vzdělávací program však nemá 80 % dotazovaných společností.

-> Podrobné výsledky průzkumu: Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání

Zdroj: Tisková zpráva Svazu průmyslu a dopravy České republiky

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu