Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata

Blum - otevírání nábytku je stále dokonalejší

Především nábytkové kování prezentovala na veletrhu WOOD-TEC firma Blum, s.r.o. Systémy kování jsou uloženy za čely nábytku a přispívají uživatelům ke zjednodušení a ergonomičnosti průběhu pohybu při otevírání a zavírání nábytku ve všech místnostech bytu.

Blum - veletrh Wood Tec 2011
Zdroj: www.wood-tec.cz

V expozici bylo k vidění velké spektrum využití u závěsů s integrovaným tlumením.

Měkké a tiché zavírání je již uloženo v samotném závěsu. Takový je současný trend v oblasti designu – řešení nábytkového kování mají být prostá a nenápadná. Rakouská společnost Blum, výrobce kování, plní tento úkol skvěle v podobě nového závěsu CLIP top BLUMOTION s integrovaným systémem tlumení nyní u celé řady svých typů závěsů.

Výchozí reklama

Jestliže byl závěs s integrovaným tlumením na začátku k dostání v provedení 110° Standard, nyní je k dispozici rovněž pro silné a profilované dveře, jakožto závěs pro slepý úhel, pro všechny úhlové závěsy a pro dvířka s úzkými alurámečky. Novinkou je CLIP top 155°, jde o zařízení s nulovým přesahem pro skříňky s vnitřní mi nebo policovými výsuvy. Vhodný je mimo jiné pro speciální využití jako pokos, polodrážka nebo maximální přesah čela.

Pro co nejlepší využití lednice v kuchyni firma vyvinula nový závěs. S ním je montáž i seřizování dvířek nábytku nadmíru pohodlné a jednoduché. Nový závěs pro dvířka u vestavných ledniček má nižší konstrukční výšku, abyste mohli lednici zasunout na místo, i když budete mít dveře již namontované. „Dokonce i u vestavné lednice je možné realizovat seřízení systému mezer ve třech směrech snadno a zcela přesně. Když nábytek otevřete, najdete nastavovací šrouby ve spáře mezi lednicí a dvířky, kde jsou dobře přístupné. Montáž i demontáž dveří provedete dokonce u již vestavěné lednice s pomocí osvědčené techniky nasunutí MODUL. V závislosti na konstrukční (a dorazové) situaci jsou tloušťky dvířek proveditelné až do 30 milimetrů. Firma Blum tak poskytuje pro instalování a umístění lednic v kuchyních jednoduché a nanejvýš racionální řešení,“ vysvětlil Ing. Jindřich Hurych, jednatel firmy.

Box systém TANDEMBOX existuje v provedeních plus, antaro a intivo. Jedná se o komplexní sortiment, který zajistí obrovské spektrum využití. Každá tato řada se liší, a celý sortiment tak poskytuje obrovské množství možností provedení a uspořádání v oblasti čelních výsuvů. TANDEMBOX plus představuje již po mnohá léta osvědčený univerzální systém. Základ pro tuto řadu výrobků představují okrouhlé relingové tyče. Korpusy jsou vybaveny rozličnými bočními stěnami nebo jedním jednoduchým či dvojitým relingem. Novinkou je

TANDEMBOX intivo, který se používá u čelních výsuvů podle individuálních potřeb a požadavků. Bočnice lze kombinovat s BOXCAP, nástavcem ze stejného materiálu, nebo se zásuvnými prvky z nejrůznějších surovin, jako třeba ze skla s pestrobarevnými dekory, potisky logo nebo rozličnými typy ozdobného písma. Provedení je ze dřeva nebo kamene, avšak rovněž z plastu či kůže. „Mimořádnou pozornost jsme v případě TANDEMBOX intivo věnovali vyváženým proporcím mezi bočnicí a zásuvkou. Jsou tam zcela plynulé přechody, mezi bočnicí a zásuvkou nevznikají žádné mezery. V tomto provedení můžete realizovat rovněž vnitřní výsuvy,“ konstatoval Hurych. Box systémy firmy Blum se díky integrovanému tlumení BLUMOTION zavírají měkce a tiše, jejich chod je lehký. Plný výsuv zajistí dobrý přehled a přímý přístup Tento komplexní sortiment umožňuje nejrozmanitější způsoby využití a přesto vyniká jednoduchým zpracováním a komfortní technikou seřizování.

Společnost Blum také nabízí TANDEM, vlastní optimalizovaný vodicí systém pro dřevěné zásuvky a výsuvy. Prostřednictvím pouze jednoho vodicího systému nabízí spoustu možností pro splnění nejrůznějších přání zákazníků. U optimálně zdokonaleného vedení TANDEM funguje nyní ještě stabilnější vodicí lišta, která zajistí velmi dobré spuštění a tah při výsuvu u širokých, hlubokých zásuvek a výsuvů ze dřeva. Díky tomu je možné realizovat dnes intenzivně požadované velmi těžce naložené výsuvy se spodními deskami, uloženými až téměř u podlahy – zcela v duchu současného trendu. U širokých výsuvů s krátkými jmenovitými délkami umožní nová boční stabilizace bezpečný a stabilní souběh. Kdekoli v bytě lze u širokých, bezúchytkových zásuvek a výsuvů ze dřeva využít rovněž mechanický způsob otvírání TIP-ON. Synchronizace přitom bezpečně otvírá i zavírá – dokonce u čel o šířce až 1.400 milimetrů. Bezúchytkové zásuvky a výsuvy ze dřeva s vedením TANDEM se navíc pyšní ještě dalším komfortem v podobě elektrického způsobu otvírání SERVO-DRIVE. Stačí jen kratičce ťuknout a zásuvky i výsuvy ze dřeva se otvírají elektrickým způsobem dočista samy od sebe. Zavírání měkce a tiše má na svědomí BLUMOTION, osvědčený systém tlumení firmy Blum. Od ledna příštího roku se objeví na trhu nový vodící systém se synchronizovaným lehkých chodem MOVENTO. Ten zajistí ještě dokonalejší vlastnosti chodu u zásuvek i výsuvů ze dřeva. Systém má dynamickou nosnost 40 nebo 60 kg.

Zdroj: www.wood-tec.cz
Truhlářský portál je oficiálním mediálním partnerem veletrhu WOOD-TEC.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu