Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Téma měsíce » 2012 » Březen - Kuchyně

SUITE: Určujeme trendy ve vývoji granitových dřezů

Dřez zcela jistě patří mezi nejvíce používané a zároveň nejvíce viditelné součásti kuchyně. Až 65 % prací v moderní kuchyni souvisí se dřezem. Z průzkumů mezi zájemci o pořízení nové kuchyně vyplynulo, že ...

SUITE: Určujeme trendy ve vývoji granitových dřezů
Zdroj: Z archivu firmy SUITE
  • u 82 % respondentů ovlivňuje první dojem z kuchyňské linky i rozměr, čistota a zajímavost kuchyňského dřezu
  • 90 % respondentů preferuje u dřezu snadnou údržbu a to, aby vzhled dřezu byl i po čase pěkný
  • 78 % respondentů má negativní zkušenost s čištěním nerezu v kuchyni
  • 75 % respondentů je ochotno upřednostnit u kuchyňského dřezu vlastnosti před cenou s očekáváním snadné údržby dřezu
  • 60 % respondentů ocenilo oblast kuchyňského dřezu jako pracovní plochu pro zpracování

Z výše uvedených skutečností je zřejmé, že nejdůležitější je první dojem, který  nabídne. Pro zákazníka je však také velmi důležité, jak dřez nebo spotřebič bude vypadat po určité době využití.

Výchozí reklama

Svou budoucí pověst ovlivníte výběrem osvědčeného výrobku

Trh dnes zaplavuje spousta levného zboží. Objevuje se spousta nejrůznějších materiálů, které jsou reakcí nízkonákladových výrobců na úspěch německých značkových výrobců granitových dřezů. Laciné produkty, většinou vyrobené bez ohledu na materiálovou stránku a s nedokonale okopírovaným designem však neprošly dlouholetým vývojem. Málokdo zná jejich skutečné složení a to, jak se budou chovat po určité době. Katalog, leták, internet nebo prodejce může tvrdit cokoli, ale často netvrdí raději vůbec nic a jen se nabízí jako „levnější granitový dřez“.
Nižší cena v řádu 20 % rozhodně nestojí za špatný pocit zákazníka, který po několika měsících používání zjistí, že šetřit na nesprávném místě se prostě nevyplácí. Zkušení dodavatelé a značková studia tyto problémy z okolí znají a velmi dobře si situaci uvědomují. Proto se drží dodavatelů, kteří se mohou pochlubit osvědčenou kvalitou – a je jedno, jestli se jedná o výrobky v nerezu či v granitu. Kvalitní granitové dřezy si dělají reklamu samy – spokojení zákazníci si tento kuchyňský klenot snadno oblíbí a jeho výhody, přednosti i vzhled oprávněně vychvalují do okolí.
Málokdo ví, že historie granitových dřezů sahá až k roku 1979. Nový design, moderní zpracování a příznivá cena teprve v posledních letech přinesly úspěch v širokém společenském měřítku.

Jak vybírat?

V granitových dřezech je situace poměrně jasná už řadu let. Nanogranitové a granitové dřezy německé vývojové a výrobní společnosti SCHOCK jsou v tomto sortimentu svým způsobem etalonem kvality v sektoru originálních granitových dřezů. Jednotlivé produktové řady završují vlastní, téměř třicetiletý vývoj. Cílem společnosti SCHOCK je vyhovět požadavku zákazníka na co nejnižší nároky na denní údržbu dřezu. Vývoj pokročil dynamicky kupředu –dřez při jednoduché údržbě a nepatrné snaze o péči může i po letech provozu vypadat stále jako nový.

Špičkovou kvalitu mezi granitovými dřezy představuje CRISTADUR

Nové materiály CRISTALITE PLUS a CRISTADUR jsou i na první pohled viditelně hladší a s větším podílem kamenné složky než všechny ostatní granity na trhu. Mají i vyšší mechanickou odolnost. Patentované složení spočívá ve vyvážené kombinaci speciálně zaoblených 80 až 85 % křemenných zrn s minimem v současnosti nejlepšího možného pojiva. Výsledkem je materiál, jehož jednotlivá různě velká zrna se vzájemně natolik vyplňují, že výsledný povrch dřezu je bez úpravy takřka hladce kamenný.

CRISTADUR, neoficiálně nazývaný též NanoGranit, má bez jakékoli úpravy povrchu hedvábně jemný povrch. Tzv. „nano-efektem“ takřka znemožňuje trvalé usazování nečistot. Od povrchu do hloubky je materiál prakticky kamenný a nezničitelný. Podstatnou výhodou je, že CRISTADUR má „nekropenatý vzhled“ – to znamená, že lze jen doladit barevný odstín dřezu a nemusí se řešit sladění struktur desky a dřezu.

Špičkový design, domyšlené doplňky a výroba pouze v Bavorsku staví dřezy SCHOCK na absolutní vrchol pyramidy výrobců granitových dřezů. Pro zákazníka je nejdůležitější, že tyto dřezy jsou při srovnatelných cenách kvalitativně vždy výše, vyžadují nejnižší nároky na údržbu a udrží si čistý a zánovní vzhled i po mnoha letech. Antibakteriálních vlastností je dosahováno příměsí stříbra do hmoty dřezu. Tato úprava se ve výrobcích společnosti Schock uplatňuje již od roku 2007.

Tipy na závěr: PROMO - 60 % na první objednávku !!!

Nově registrovaným dodavatelům kuchyní, kteří ještě neměli možnost výrobky SCHOCK ocenit, poskytne české zastoupení 60% bonus z katalogové ceny. Další spolupráce probíhá samozřejmě i nadále za výhodných podmínek.

Zdroj: www.schock.cz

Materiály pro granitové dřezy procházejí svým vývojem od roku 1979. SCHOCK GmbH je hlavním vývojovým hráčem v inovacích materiálů i technologií. Společnost SCHOCK je autorem a vlastníkem nejpoužívanějších patentů v cca 75 % světové produkce granitových dřezů.


Foto: Z archivu firmy SUITE

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Hodnocení článku

0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu