Výchozí reklama
Výchozí reklama
Nalezeno: 11 záznamů, Zobrazeno: 1 - 11

Jak restaurovat starý nábytek 8: Skříň

skrin-truhlarstvi-hrozek.JPG

Pan Hrozek z Újezdu u Brna po večerech zpracoval tuto velmi detailní reportáž o restaurovaní staré skříně. Článek jistě zaujme odborníky i fanoušky tohoto řemesla a dal by se bez nadsázky využít i jako studijní materiál pro mladé truhláře. Detailní fotografie i přestný postup při restaurování nábytku ... podívejte se!

Učarovalo mu dřevo a voní mu práce restaurátora

ondrej-mour-ve-sve-dilne.jpg

Vůně dřeva i práce s ním mu učarovala. Nikdo z jeho blízkých se vůbec nedivil, když si vybral maturitní obor Umělecký truhlář v Bystřici pod Hostýnem. Dalším přirozeným krokem bylo ve studiu pokračovat na VOŠ restaurátorské v Brně. Po získání diplomu nastoupil jako restaurátor do Slováckého muzea. Přečtěte si rozhovor s Ondřejem Mourem, který díky nepřebernému množství různorodých materiálů v depozitářích Slováckého muzea přičichl také k ošetřování kovů či keramiky.

Jak restaurovat starý nábytek 7: Psací stůl

22.JPG

Velice pěkný psací stůl s lesními motivy dravců a jiných zvířat … pěkný kus nábytku, který bude potřebovat větší restaurátorský zásah. Podívejte se na výsledek práce pana Hrozka z Újezdu u Brna …

I dobrý design potřebuje vtipného ducha, říká Petr Johanus

petr-johanus.jpg

Mistr restaurátorského řemesla bilancuje v Jihočeském muzeu. V rozhovoru mluví i o dětství s hokejem a o svých vzorech.

Jak restaurovat starý nábytek 6: Knihovna

Jak-restaurovat-stary-nabytek6-knihovna-20.jpg

S poptávkou na tuhle knihovnu mne zákazník oslovil na základě shlédnutí obdobného nábytku. Nábytek má být z masívního materiálu, podýhovaný ... tak znělo zadání. Zajímá vás jak se dílo podařilo? Přečtěte si tento 6. díl našeho seriálu ... je to zajímavé!

Jak restaurovat starý nábytek 5: Restaurování hodin

Jak-restaurovat-stary-nabytek5-hodiny-title.jpg

Někdy stará věc nevypadá na to, že by se s tím „dalo něco dělat“, ale často opak je pravdou. Tyto hodiny objevené majitelem náhodou, a jeho rozhodnutí s tím něco podniknout bylo jistě výborné rozhodnutí ... podívejte se sami.

Jak restaurovat starý nábytek 4: Židle

Jak-restaurovat-stary-nabytek4-zidle-27.jpg

Tyto židle, které jsem shlédl poprvé, a s přáním zákazníka se ztotožnit na kladném výsledku, to byla pro mne zajímavá otázka… Dá se opravit a zrestaurovat hodně poškozený nábytek, ale dost často je to na hraně s otazníkem, zda se dílo povede, když je nábytek v takovém stádiu ... o tom jestli se to podařilo se dočtete v tomto článku ...

Jak restaurovat starý nábytek 3: Karetní stolek

Jak-restaurovat-stary-nabytek3-karetni-stolek-27.jpg

Stav tohoto karetního stolku byl dosti žalostný. Chyběly některé části, např. olištování okolo noh v horní části, konstrukčně vše bylo třeba zpevnit, napasovat zásuvku, opravit zámek, zhotovit klíč, podlepit uvolněnou dýhu na nohách a na lubech ... pěkná a náročná práce se skvělým výsledkem a spokojeným zákazníkem. Jen se podívejte ...

Jak restaurovat starý nábytek 2: Sekretář do sakristie

Jak-restaurovat-stary-nabytek2-sekretar-do-sakristie-01.jpg

Objednávka výroby tohoto sekretáře přišla na základě shlédnutí objednavatelem již vytvořeného nábytku ke stejnému účelu ... o tom, jak vše probíhalo a že vše klaplo dle představ zadavatele si přečtete v tomto článku.

Jak restaurovat starý nábytek 1: restaurování truhlice

Jak-restaurovat-stary-nabytek1-truhlice-29.jpg

V prvním dílu seriálu "Jak restaurovat starý nábytek" vám popíšeme jakým způsobem lze zrestaurovat starou truhlici. Po dokončení práce byl zákazník ohromen a se zatajeným dechem a nevěřícným pohledem prohlásil: "Tak to je ta moje stará truhla ...?"

Jak restaurovat starý nábytek

restaurovani-priborniku.jpg

Nový seriál s fotopostupy zaměřenými na starožitný nábytek a jeho postupné znovuzrození do původní krásy.

Nalezeno: 11 záznamů, Zobrazeno: 1 - 11

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu