Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Téma měsíce » 2011 » Duben 2011 - Materiály pro pracovní desky

Kuchyňské pracovní desky (4) - Keramika

Keramické obkladové prvky vkusně a prakticky poslouží v každé kuchyni.

Funkci kuchyňské desky může úspěšně plnit i k tomu určený keramický obklad. Na obrázku aplikace v kuchyni rustikálního charakteru
Zdroj: RAKO / LASSELSBERGER
Autor: RAKO / LASSELSBERGER

Je třeba se zmínit i o pracovních deskách, které jsou vyskládané z maloformátových keramických obkladaček, případně z dlaždic. Tyto kuchyňské pracovní desky jsou velmi efektní a dobře se hodí například do rustikálních kuchyní. Výhodou těchto desek je jejich poměrně velká trvanlivost, široký výběr barevných odstínů a skladebných vzorů. Není od věci také fakt, že se dají snadno opravovat. Nevýhodou je však poměrně náročná údržba, zejména s ohledem na spáry mezi jednotlivými obkládačkami.

V poslední době začali italští výrobci rozšiřovat hloubku pracovní desky z běžných 60 cm na 80 cm, přičemž na získaných 20 cm u zdi jsou umístěny některé prvky v podobě luxusní nerezové rampy, která zahrnuje vyvýšený odkapávač za dřezem, odkládací prostor na kořenky, nebo elektrické zásuvky, které jsou tak mimo možnost dosahu malých dětí.

Kuchyňské programy jsou velmi oblíbené také u tuzemských výrobců. Jeden z největších dodavatelů keramiky u nás, společnost Lasselsberger, nabízí celou řady atraktivních řešení pro moderní i rustikální kuchyně.

Výchozí reklama
Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu