Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Odborná témata » Stroje

Pilous prezentoval novou motorovou pilu určenou na řezání zejména tvrdého dřeva

Novou motorovou pilu CTR 100 Hydraulic představila firma Pilous – pásové pily, spol.s r.o. Tento stroj vychází z oblíbeného modelu CTR 950 Hydraulic ...

Pilous prezentoval novou motorovou pilu určenou na řezání zejména tvrdého dřeva
Zdroj: Wood Tec 2011

„Novinka umožňuje snadnou manipulaci s materiálem až do průměru 1 metru. Má mohutnější a robustnější konstrukci. CTR 1000 je určen především pro řezání tvrdého dřeva,“ řekl Ján Mažgút, ředitel divize Pily na dřevo. Stroj je osazen velkým ramenem pilového pásu s oběžnými koly o průměru 720 mm, což umožňuje použití pásu o šířce až 65 mm, a to včetně možnosti instalace stelitovaného pilového pásu. Širší pás v kombinaci se silnějším motorem výrazně zvyšuje rychlost řezu, a tím i produktivitu stroje. Oboustranně synchronizovaně poháněný a vedený most ramene tohoto pásu na pojezdových sekcích zaručuje maximální stabilitu pily při řezu. Při použití podavače a skluzavky uříznutého materiálu pak umožňuje manipulaci s velmi těžkými výrobky. Pojezdové sekce včetně kompletního hydraulického příslušenství jsou stejné jako u předchozího modelu.

Výchozí reklama

Základní pojezdová a prodlužovací sekce jsou vybaveny mnoha úchytnými body pro instalaci hydraulického příslušenství. Tento systém umožňuje velkou variabilitu, jeho umístění s ohledem na celkovou řeznou délku a specifika zpracovaného materiálu. Základní verze pily má délku řezu 7,5 m a je vybavena rozsáhlým příslušenstvím podle požadavků zákazníka.

Modelová řada CTR představuje nejmodernější trendy v konstrukci kmenových pásových pil se zvláštním důrazem na maximální přesnost a dlouhou životnost stroje při minimálních vynaložených nákladech. Stroje jsou koncipovány originálním stavebnicovým způsobem, který umožňuje snadnou výměnu nebo nastavení všech hlavních technologických uzlů a jejich technologických částí.

V expozici byla k vidění také pila s označením CTR 520. Jde o nejmenší stroj určený především pro řezání menších objemů řeziva. Zařízení je ideální pro rodinné farmy, stolařské provozy nebo malé pilnice. Jako první ve světě využívá bimetalový pilový pás, který se standardně používá na pásových pilách na kov. Jde o zcela novou koncepci stroje, určeného zejména pro řezání dřeva - kmenů na desky. Tato pila je určena pro hobby řezání. „Nyní, v období krize, jdou právě tyto menší pily nejvíce na odbyt, a to prakticky v celé střední i východní Evropě. Firma už jich prodala kolem 250 kusů do ČR, Rakouska, Švýcarska, Finska, Polska a Ruska. Vhodné jsou tyto pily i například do menších provozů ve vesnicích, kde má řada lidí svůj les a prodává dřevo takříkajíc nastojato. Každý sedlák či stavitel různých přístřešků i obytných domů chce dřevo řezat o volném víkendu nebo když není práce na poli,“ řekl Mažgút. Výhodou pily je, že lidé nemusejí používat profesionální pásové stroje. Jde vlastně o křížence mezi pilou na železo a na dřevo, který používá standardní pilový pás. V tomto případě odpadá broušení a šraňkování pilových pásů, nemusíte mít brusku ani šraňkovačku, a hlavně člověk nemusí mít zkušenosti s těmito pracemi.

Firma PILOUS byla založena v roce 1994 v Brně. Od této doby prošla bouřlivým vývojem a výsledkem je široká škála vyráběných typů od malých ručních strojů až po průmyslové CNC automaty. Přibližně 80 procent produkce je exportováno do asi 40 zemí, a to především na trhy západní a východní Evropy, ale i do Ameriky, Asie a Afriky. Výrobky firmy PILOUS se na světových trzích prosazují především svojí mimořádnou kvalitou a robustností při bezkonkurenčních cenách.

Zdroj: www.wood-tec.cz
Truhlářský Portál je oficiálním mediálním partnerem veletrhu WOOD-TEC.

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
0.0/5 (0 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu