Výchozí reklama
Výchozí reklama

Architektura

Nalezeno: 14 záznamů, Zobrazeno: 1 - 14

Komfort na kolech a s pokorou k přírodě

Mobilni_kontejner_KEBIN_exterier_1_foto_zdroj_Tino_Kuskunis.jpg

Uprostřed přírody, a přitom v náruči komfortu a moderního designu… Přesně to svým obyvatelům poskytuje mobilní obytný kontejner KEBIN na břehu Hejlovského rybníka na Vysočině. Na podlahové ploše necelých 15 m2 se nachází vše, co člověk až dva potřebují ke krátkodobému i dlouhodobému útěku od každodenního shonu, aniž by museli slevovat z nároků na pohodlí. Snahu o maximální rovnováhu s přírodou a udržitelnost odrazili autoři nejen v použitých materiálech, ale také v energeticky soběstačném řešení.

Značka Ton má novou vizuální identitu, staví na písmenu „O“

ton-logo-black.jpg

Značka Ton představuje novou vizuální identitu: z loga mizí židle, přichází kruh.

Hytta – chata

Hytta_Chata_Title_zdroj_hytta_cz.jpg

Idea Hytty vznikla během cesty kamarádů Adama a Dominika Norskem, při očistném pobytu v přírodě, daleko od rušivých vymožeností civilizace. Hytta – chata, kterou navrhli, realizovali, užívají a poskytují ke kreativním pobytům a pracovnímu soustředění, naplňuje požadavky na současný komfort a přitom zachovává klidné prostředí pro koncentrovanou mysl.

Chata jako kajuta lodi

title-chata-jako-kajuta-lodi.jpg

Rozlohou nevelká chata, maskovaná opalovanými modřínovými prkny, umístěná v zeleni nad Vranovskou přehradou, překvapuje vším, co se pod její střechu vešlo. Nabízí zázemí rodině majitele, ale i návštěvám. Poskytuje dostatek prostoru k večernímu posezení i spánku. V každém koutě domu se skrývají nenápadné úložné prostory, každá věc má své místo stejně jako v kajutě lodi.

VELUX: Můžeme stavět budovy s nulovou stopou

dum.jpg

„Budovy splňující standardy v podobě ventilace a čištění vzduchu by výrazně snížily přenos viru covid-19,“ řekl během konference VELUX Build for Life Joseph Allen, asistent profesora a ředitel Programu zdravé budovy na Harvardské univerzitě. Během architektonického fóra (15.–17. listopadu) zaměřeného na budoucnost vystoupilo více než 90 řečníků.

Žena dala výpověď v práci, teď staví bambusové domy na Bali

01-bambusovy-dum-elora-hardy-ibuku-bali.jpg

Život občas vyžaduje odvážná rozhodnutí. Elora Hardy opustila svoji úspěšnou kariéru na modní scéně v New York City, aby následně začala dělat něco diametrálně odlišné. Přestěhovala se na Bali a začala tam stavět bambusové domy. Proč ... ?

DŘEVOSTAVBY: Dům v oboře - originální česká dřevostavba v Železné v Českém lese

01-emrak-dum-v-obore.jpg

V okrese Beroun, v obci Železná stojí jedna nenápadná dřevěná stavba, která zaujala na mezinárodním veletrhu Dřevostavby 2013 v Praze natolik, že zvítězila v kategorii Realizované moderní dřevostavby. Dům v Železné je koncipován na zásadách přirozené architektury ...

Aktuality: Obecní sauna v Dúbravici od H3T Architekti

05-sauna-v-krajine.jpg

... realizace trvala 7 dní a podíleli se na ní dobrovolní pomocníci z řad umělců a studentů architektury, několik místních obyvatel a také náš ateliér H3T Architekti.

DŘEVOSTAVBY: Salon dřevostaveb - výzva architektům

Salon-drevostaveb.jpg

SALON DŘEVOSTAVEB, největší nesoutěžní přehlídka toho nejlepšího, co za poslední období v oblasti dřevěné architektury vzniklo.

Architektura: Nejvyšší dřevěná administrativní budova v Evropě

title-nejvyssi-drevena-administrativni-budova-v-evrope.jpg

Dřevěná víceposchoďová administrativní budova Finnforest Modular Office pochází z dílny architektonického studia Helin & Co Architects. Na její realizaci se použil obdélníkový modulární systém na bázi dřeva. Jednotlivé části tohoto systému do sebe zapadají jako skládačka.

Zajímavosti: Dřevostavba na vodě

01-plovouci-drevostavba-big-na-Vahu.jpg

Pokud se chcete přesvědčit, že dřevostavby a voda jdou dohromady, vydejte se na řeku Váh. Poblíž Komárna potkáte dřevěný rekreační dům. Plovoucí chata s označením PCH 44 je určená pro sezónní využití od jara do podzimu a díky zabudovaným technologiím je velmi soběstačná.

Zajímavosti: Dřevěné plovoucí vejce

01-energeticky-sobestacne-plovouci-vejce-title.jpg

Tak trochu jiná energeticky soběstačná dřevostavba kotví na přílivové řece Beaulieu River v jižní Anglii. Jde o napůl umělecký a napůl vědecký projekt britského umělce Stephena Turnera, který si ve spolupráci se studiem SPUD vybudoval velké plovoucí vejce, jenž mu poslouží jako zázemí k pozorování a zkoumání změn v řece.

Mrakodrap ze dřeva: nejvyšší dřevěná budova světa bude mít 34 pater

nejvyssi-budova-ze-dreva.jpg

Mrakodrap o 34 patrech? Slabota, řeknete si. Jenže tenhle mrakodrap má být místo z betonu a oceli vyrobený ze dřeva. S originálním návrhem přišla skandinávská architektonická firma C. F. Møller.

Design / Trendy - Návrat k přírodě - moderní bydlení ze dřeva

navrat-k-prirode-dum-ze-dreva-titul.jpg

Moderní design dřevěného domu vybudovaný na plánech plovoucích domů.

Nalezeno: 14 záznamů, Zobrazeno: 1 - 14

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg Ohra_120x90.jpg Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2024 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.